دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش عوامل موثر بر بهبود فضای کسب و کار داخلی و نقش آن در موفقیت ایران در تجارت بین المللی

منظور از مبانی نظری پایان نامه و پروپوزال، تئوریها، نظریه ها و مدلهای علمی است که پژوهشگر به عنوان سنگ بنای پژوهش خود انتخاب می نماید تا بدین طریق بتواند نتایج پژوهش خود را در راستای آزمون نظریه یا مدل مورد نظر تبیین نماید.

نوشتن فصل دوم پایان نامه (مبانی نظری و پیشینه پژوهش) کاری بسیار طاقت فرسا و زمان بر است. اما می توان با استفاده از مطالعات انجام شده قبلی و گزینش مباحث از میان آنها، به صورت قانونی در زمان و هزینه صرفه جویی نمود.

پس از پرداخت موفق می توانید فایل ورد مبانی نظری موردنظر خود را سریعا دانلود نموده و اقدام به نگارش فصل دوم پایان نامه خود فرمایید.

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش عوامل موثر بر بهبود فضای کسب و کار داخلی و نقش آن در موفقیت ایران در تجارت بین المللی

تعداد صفحه: 58

نوع فایل: ورد (قابل ویرایش)

منابع: دارد

تعداد منابع: 20

همین الان دانلود فرمایید

قیمت: فقط 35000 تومان

خرید فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش عوامل موثر بر بهبود فضای کسب و کار داخلی و نقش آن در موفقیت ایران در تجارت بین المللی

گزیده ای از متن:

1-2- مقدمه

در این بخش ابتدا، تعریف انواع تجارت، مبانی نظری تحقیق و نظریه ها و دیدگاه اندیشمندان از قبیل تاریخچه تجارت بین‌الملل، تجارت، انواع تجارت، تجارت بین الملل، اقتصاد بین الملل، تعریف کسب و کار، تاریخچه فضای کسب و کار، تعریف کسب و کار و ویژگی های کسب و کار، تعریف فضای کسب و کار، شاخهای فضای کسب و کار، محیط فضای کسب و کار، عوامل موثر بر فضای کسب و کار، توانمند سازی بخش خصوصی، شاخص های سنجش فضای کسب و کار وضعیت فضای کسب و کار در جهان و ایران، ضرورت بهبود فضای کسب و کار، چابکی فرآیند کسب و کار، قابلیتIT1  و چابکی فرآیند کسب و کار، فرآیند چابکی کسب و کار و عملکرد سازمانی، نقش واسطه ای چابکی فرآیند کسب و کار، اثرات تعدیلی از عوامل محیطی، خصومت محیطی، محیط پویا ،پیچیدگی محیطی، قابلیت IT ، چابکی فرآیند کسب و کار مورد بررسی قرار گرفته و سپس گزیده ای از پیشینه تحقیقات خارجی و داخلی ارائه شده است.

2-2- مبانی نظری

1-2-2) تاریخچه تجارت بین‌الملل

از سال ۱۹۵۰تا سال ۲۰۰۵میلادی حجم تولیدات مختلف کشورهای جهان حدود 7 برابر شده اما در همین سال‌ها حجم تجارت بین‌الملل حدود ۲۸ برابر شده است از جمله دلایلی که کشورها به سمت تجارت روی آورده اند را می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- بعضی کشورها از منابع طبیعی محروم و بعضی دیگر با وفور این منابع رو به رو هستند این

کشورها می‌توانند کالا تولید کنند و در اختیار کشورهای دیگر قرار دهند.

1-Information technology

۲- بعضی کشورها منابع طبیعی دارند ولی تکنولوژی تولید کالا را ندارند بر همین اساس به وارد کردن کالا اقدام کرده‌اند. (یوسف محمود زاده ، 1392). پیشرفت تکنولوژیکی در تدارکات و توزیع، تقریباً هر کسب و کاری را قادر به خرید، فروش و همکاری در یک مقیاس جهانی می سازد و حتی کسب و کارهای کوچکتر و محلی، مجبورند خود را در یک قالب جهانی ببینند تا در این محیط کسب و کار چالش برانگیز جدید دوام بیاورند.

اگر چه تصور رایج اینست که جهانی شدن، شرکت های کوچک و متوسط را در معرض چالش های بسیاری قرار می دهد، اما ادبیات اخیر استدلال می کند که شرکت های کوچک و متوسط،     می توانند از محیط جدید بواسطه تجارت الکترونیکی بهره مند شوند. شرکت های کوچک و متوسط، می توانند در فرایند تغییر محیط کسب و کار و تغییر پتانسیل تجارت الکترونیک در این محیط جدید، با آن موضوعات مواجه شوند.

چنین استدلال شده است که شرکت های فعال در بازار بین الملل می توانند مزیت هایی از افزایش قدرت رقابت پذیری بین المللی خود از طریق صرفه جویی های ناشی از مقیاس، استفاده از نهاده های ارزان قیمت تر، خنثی کردن ریسک و بهینگی تقسیم بندی بازار، کسب کنند. با این حال این یک واقعیت است که همه شرکت ها نمی توانند از جهانی شدن به اندازه ای یکسانی مزیت کسب کنند، و این امر فشاری را بر شرکت های کوچک و متوسطی وارد می کند که نمی توانند به راحتی یک راه حل سازمانی برای بهره مندی از فرصت های کسب و کار جهانی، بدون رنج بردن از منابع محدود شده، بیابند.

تاثیر جهانی شدن بر شرکت های کوچک و متوسط، توجهات زیادی را در محافل بین المللی، بخود جلب کرده است، زیرا اگر چه آن شرکت ها کوچکند، اما در هر دو گروه کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، دارای سهم قابل توجهی در اقتصاد هستند. شرکت های کوچک و متوسط، به جای رقابت با شرکت های بزرگ چند ملیتی، می توانند از فرصت های فراهم شده توسط تجارت الکترونیک به منظور دسترسی به بازارهای جدید و بین المللی، مزیت کسب کنند. این مطالعه نشان  می دهد که چگونه محیط های کسب و کار جدید بوجود آمده بواسطه جهانی شدن، شرکت ها را تحت تاثیر قرار داده و اینکه اگر شرکت های کوچک و متوسط، بتوانند از پتانسیل تجارت الکترونیک استفاده کنند، چگونه مشکلات محیط بین الملل را حل و فصل می کنند. (مسعود ساورول و همکاران، 2014).

2-2-2) تجارت

تجارت یا دادوستد، انتقال مالکیت کالا و خدمات از یک شخص یا نهاد به دیگری به ازای دریافت چیزی از خریدار است. به‌طور کلی هرگونه عملی (قابل سنجش و اندازه‌گیری مادی) را که اشخاص در مقابل کالا یا خدمتی، کالا یا خدمتی را واگذار نموده و هر دو طرف به هنگام این عمل راضی باشند، تجارت گفته می‌شود. تجارت به دو قسمت، تجارت داخلی و تجارت خارجی تقسیم می‌شود.

در عرف معمول به تبادل کالاها یا خدمات، تجارت اطلاق می‌شود و برای بهتر معامله کردن در زمان لازم و محدود نیاز به اطلاعات و مدیریت کردن اطلاعات جهت رسیدن به هدف است. تجارت ساز و کاری است که هسته سرمایه‌داری را تشکیل می‌دهد. (سید جواد پور مقیم ، 1382).

3-2-2) انواع تجارت

۱- تجارت بین المللی

صادرات و واردات انواع کالا در کشورهای مختلف در حال ورود و خروج است، این امر به دولتها در به دست آوردن درآمد مالی و پولی کمک می کند.

۲- تجارت داخلی

انتقال کالا بین افراد در بازار داخلی با دولت است.

۳- تجارت الکترونیک

این راه متقابل بازاریابی است مانند استفاده ازشبکه های جهانی وب وتلویزیون(سعید زنگنه، …).

تجارت بین الملل کالاها در طول زمان در جهان به طور فزاینده ای افزایش یافته است. شبکه یا الگوی تجارت جهانی و تجارت درون و بین ناحیه ای به نحوی است که کشور های پیشرفته با کشورهای پیشرفته و کشورهای پیشرفته با کشور های در حال توسعه سهم بیشتری را در تجارت درون و بین ناحیه ای دارند. در مقابل سهم کشور های در حال توسعه با در حال توسعه عمدتا پایین است. همچنین به رغم نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بالاتر کشورهای پیشرفته نسبت به کشورهای در حال توسعه، کشور های در حال توسعه نه تنها حجم تجارت (صادرات و واردت ) بسیار      پایین تری را نسبت به کشور های پیشرفته صنعتی دارند، بلکه سهم آنها از تجارت جهانی از 15تا20 درصد از کل تجارت جهانی تجاوز نمی کند.

مدیریت سیستم جهانی تجارت درحال حاضر به نحوی است که به سهم کشور های پیشرفته در تجارت جهانی شتاب می دهد. در حالی که، کشورهای در حال توسعه این  شتاب را ندارند و از آن بهره چندانی نمی برند. با توجه به نوع تجارت این کشورها که عمدتا تجارت یک طرفه دارند و صادر کننده مواد اولیه هستند و بد تر شدن نرخ مبادله این کشور ها، بالاتر بودن نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این کشور ها را خنثی می کند. (سید جواد پور مقیم ، 1382).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.