منظور از مبانی نظری پایان نامه و پروپوزال، تئوریها، نظریه ها و مدلهای علمی است که پژوهشگر به عنوان سنگ بنای پژوهش خود انتخاب می نماید تا بدین طریق بتواند نتایج پژوهش خود را در راستای آزمون نظریه یا مدل مورد نظر تبیین نماید.
نوشتن فصل دوم پایان نامه (مبانی نظری و پیشینه پژوهش) کاری بسیار طاقت فرسا و زمان بر است. اما می توان با استفاده از مطالعات انجام شده قبلی و گزینش مباحث از میان آنها، به صورت قانونی در زمان و هزینه صرفه جویی نمود.
پس از پرداخت موفق می توانید فایل ورد مبانی نظری موردنظر خود را سریعا دانلود نموده و اقدام به نگارش فصل دوم پایان نامه خود فرمایید.
دانلود مبانی نظری و پیشینه عوامل جذب حامیان مالی در بسکتبال
تعداد صفحه: 50
نوع فایل: ورد (قابل ویرایش)
منابع: ندارد
همین الان دانلود فرمایید
قیمت: فقط 28000 تومان

پس از ارائهی مقدمه و معرفی در فصل اول، در این فصل ادبیات و مبانی نظری و پیشینهی پژوهش در دو بخش مورد بررسی قرار میگیرد. لذا با توجه به اهداف پژوهش در بخش اول، سعی شده تا مدلها و مبانی نظری از مفاهیم بنیادی بازاریابی و حامیان مالی در ورزش ارائه شده و در بخش دوم نیز پیشینهی پژوهشهای داخلی و خارجی انجام شده در این حوزه بیان میگردد.
2-1- مقدمه
در گذشته نه چندان دور بازاریابی فروش محصولات و ارائه خدمات بسیار ساده و انسانها اغلب به دنبال تامین نیازهای اساسی خود بودند. جمعیت جهان کم و کالا و محصولات هم محدود بودند اما پس از جنگ جهانی دوم و رونق یافتن اقتصاد کشورها و افزایش جمعیت، بازارها نیز رونق یافتند. محصولات و کالاها نیز متنوعتر، جذابتر و در حجم و کمیت بالاتری به بازار عرضه شدند. کارخانههای متعدد با تنوع تولیدات احداث گردید و به دنبال آن مشاغل جدید به وجود آمد. بدین ترتیب سلیقههای متفاوت به تناسب تنوع ماهیتها و بسیاری عوامل دخالت کننده دیگر به وجود آمد به گونهای که بازارها از ارائه کالاها اشباع شد، از این زمان بود که مقواه رقابت بین شرکتها برای جذب مشتری بیشتر جهت خرید کالاها و با استفاده از خدمات آنها به وجود آمد، بدین ترتیب زمینه ایجاد و توسعه علم بازاریابی که همانا علم تامین رضایت مشتری از یک سو و دستیابی به سود شرکت از سوی دیگر میباشد فراهم گردید (محرم زاده و همکاران،1397).
2-2- تاریخچه و مراحل تکامل بازاریابی[1]
تا یک صد سال قبل، بازرگانان به طور مستقیم تمام مشتریان را میشناختند و رابطهای بسیار نزدیک و چهره به چهره با آنها داشتند. اما توسعهی روز افزون صنعت بین فروشنده و مشتری نیز فاصله انداخت تا این که تغییر شکل تولید تک واحدی به تولید انبوه، ضرورت ارتباطات پیچیدهتری را ایجاب نمود. در این راستا تا اوایل قرن بیستم، هیچ برنامهای مدون به شکل کلاسیک انجام نشده بود و تا جاییکه بررسیها نشان میدهد، اوّلین کتاب در زمینهی بازاریابی در سال 1919 منتشر و اوّلین پرسشنامهی تجاری نیز در سال 1920 توزیع شد، به طوری که علیرغم رونق تجارت سنتی تا بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1931، فقط سه مؤسسهی بازارشناسی در دنیا با دو درصد از بودجهی کل به فعّالیّت مشغول بودند. بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1954 آن بودجه، 5 برابر افزایش یافت و به 10 درصد رسید در حالی که میزان فروش نسبت به سال پایه (20 سال قبل) 78 برابر شده بود. در یک نگاه میتوان گفت: بازاریابی در مسیر تکامل تاریخی خود، 4 مرحله را طی کردهاست که عبارتند از:
محصولگرایی، بازارگرایی، مشتریگرایی و رفاهگرایی (اعرابی و ایزدی، 1398).
2-3- بازاریابی
2-3-1- تعاریف بازاریابی
بسیاری از مردم چنین می پنداشتند که بازاریابی به معنی فروش و تبلیغ است اگر بدانیم که فروش تبلیغ بخش نمایان بازاریابی است، نباید شگفتزده شویم؛ امروزه نباید بازاریابی را به مفهوم قدیمی یعنی فروش محصول در نظر آورد. بلکه باید به مفهوم نوین آنکه برآوردن نیازهای مشتری است توجّه کرد. اگر بازاریاب بتواند نیازهای مشتری را درک کند محصولاتی را تولید میکند که دارای بالاترین ارزش باشند (فسنقری، 1397).
واژه بازاریابی[2] در زبان انگلیسی به معنی به بازار رساندن، بازار یافتن یا کلیه عملیاتی است که در فاصله تولید تا مصرف باعث تسریع روند انتقال کالا یا تسهیل فروش شود (حمیدی،1398).
به نظر فیلیپ کاتلر[3]، بازاریابی عبارت است از: فعالیتی انسانی در جهت ارضای نیازها و خواستهها از طریق فرایند مبادله (روستا و همکاران،1395).
فرایند طراحی و اجرای فعالیتهایی برای تولید، قیمتگذاری، افزایش مشتریان و توزیع یک محصول یا خدمت ورزشی برای ارضای نیازها یا تمایلات مشتریان و تحقق اهداف سازمان یا شرکت (برندا پیت و دیوید استوتلار[4]،1996)
در کتاب مدیریت ورزشی تفریحی، بازاریابی را فرایند تامین خدمات قبل حصول، در دسترس و مناسب فراغت برای جامعه در دسترس تعریف کردهاند (مول و همکاران[5]،1997).
2-3-2- مدیریت بازاریابی
تصّور عمومی از مدیریّت بازاریابی تلاش برای یافتن مشتریان کافی است برای محصولات فعلی سازمان؛ امّا این نگاهی محدود به موضوع است. هر سازمان، برای محصولات خود دارای یک سطح تقاضای مطلوب است. در هر مقطع زمانی، یک سازمان ممکن است با فقدان تقاضای کافی یا تقاضای بیقاعده و غیر معمول و یا تقاضای زیاد از حد روبهرو باشد و این وظیفهی مدیریّت بازاریابی است که راهحلهای لازم برای روبهرو شدن با این وضعیّتهای مختلف را بیابد. وظیفهی مدیریّت بازاریابی نه فقط جستجو برای تقاضا و افزایش آن است بلکه تغییر و حتّی کاهش آن نیز به عهدهی اوست. بنابراین برای نیل به این اهداف سازمان، مدیریّت بازاریابی میکوشد به هر طریقی که میتواند سطح زمانبندی و ماهیّت تقاضا را تحت تأثیر قرار دهد. به عبارت ساده، مدیریّت بازاریابی همان مدیریّت تقاضا است. مدیریّت بازاریابی به عنوان تجزیه و تحلیل، برنامهریزی، اجرا و کنترل برنامههایی تعریف میشود که برای نیل به اهداف سازمانی تهیه میگردند، برنامههایی که هدف ایجاد و حفظ مبادلات نافع با خریداران را دنبال میکند (منصوریخواه، 1398).
2-3-3- بازاریابی ورزشی
به اعتقاد (لویس و اپنزلر[7] 1985)، بازاریابی ورزشی عبارت است از استفاده از متغیرهای بازاریابی در جهت ارتباط میان منافع مصرفکنندگان محصولات و خدمات ورزشی و حمایتکنندگان سازمانهای ورزشی (فلاحی، 1397).
بازاریابی ورزشی در برگیرنده تمام فعالیتهایی است که برای ارضای نیازها و خواسته های فرایند مبادله طراحی شده اند. علم بازاریابی ورزشی، همانند خود بازاریابی از علوم دیگری چون علم اقتصاد، جامعه شناسی، روان شناسی ارتباطات و حقوق مدد میجوید (پارسی پور،1393).
2-3-4- بازاریابی از طریق ورزش
بازاریابی از طریق ورزش زمانی است که سازمانی غیر ورزشی، در صدد بهرهگیری از ورزش، بعنوان ابزار فروش محصولاتش باشد. مثلا یک شرکت تولید کننده نوشابه که نام تجاری محصولاتش را طی یک رویداد ورزشی تبلیغ میکند (پارسی پور،1393).