مقياس سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانیزاده

این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، روایی و پایایی و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: سنجش سرزندگی تحصیلی در افراد

تعداد سوال: 9
شیوه نمره گذاری و تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 1500 تومان

خرید فایل

مقياس سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانیزاده

در سیستم آموزشی دنیا، مدارس یکی از مهم ترین منابع کسب دانش و رشد استعداد ها در دانش آموزان به حساب می آید؛ در همین راستا پویایی مدارس به دانشِ دانش آموزان با انگیزه و پر تلاش بستگی دارد؛ در واقع هر چه دانش آموزان وارد مقاطع بالاتر تحصیلی می شوند، نیازمند توجه بیشتری هستند برای همین دانش آموزان دوره متوسطه به علت تجربه انتقال از دوره کودکی به دوره نوجوانی و تحولات ناشی از آن، دستخوش تغییرات زیادی می شوند و نیازمند دریافت توجه بیشتری هستند. این تغییرات به واسطه ی به همراه داشتن استرس زیاد، بر پیشرفت تحصیلی آنها اثر می گذارد؛ در همین راستا چگونگی تلاش دانش آموز برای مواجهه با مشکلات تحصیلی و مدرسه ای می تواند به شناخت بهتر این دوره کمک کند.

یکی از عواملی که باعث می شود دانش آموزان با شرایط آسیب زا این دوره، نا ملایمی ها و مشکلات، سازگار شوند، سرزندگی تحصیلی است. سرزندگی تحصیلی، به توانایی دانش آموزان برای موفقیت در برخورد با موانع و چالش های تحصیلی که در مسیر زندگی تحصیلی معمول هستند می گویند؛ برای مثال می توان گفت، آیا دانش آموز حوصله انجام وظایف رو تین و تکراری اش را دارد یا خیر. اگر با صبر و از روی علاقه به فعالیت های خود می پردازد، سرزنده است. به بیان دیگر سرزندگی اشاره دارد به پاسخ مثبت،سازنده و انطباقی به انواع چالش ها و موانعی که در عرصه مداوم و جاری تحصیلی دانش آموز تجربه می کند، یعنی چقدر دانش آموز توانایی سازگاری خود را با موانع موجود در دوره تحصیلی اش دارد و می تواند به صورت مثبت حل کند.

با توجه به این که اکثر نوجوانان بین ۱۶-۱۸ سالگی در محیط تحصیل هستند، بهتر است عوامل تاثیر گذار بر روی ظرفیت دانش آموزان در برخورد با چالش های تحصیلی که باعث به وجود آمدن سرزندگی تحصیلی می شود، شناسایی شود. به طور کلی عوامل در سرزندگی تحصیلی در سه سطح مختلف روانی تقسیم می شود. این سه سطح شامل عوامل مربوط به مدرسه و مشارکت در فرایند تحصیل و عوامل مربوط به خانواده و همسالان. برای مثال می توان به حمایت خانواده و الگو های ارتباطی آنان اشاره کرد که نقش زیادی در رشد سازگاری، شایستگی و موفقیت تحصیلی ایفا می کنند و همانطور که گفته شد یکی دیگر از پیشایند های سرزندگی تحصیلی، عوامل مربوط به مدرسه و کلاس درس بود، که کلاس درس به عنوان یک فضا حیاتی برای موفقیت تحصیلی دانش آموزان به رسمیت شناخته شده. دانش آموز ساعات زیادی را در کلاس درس هر روز می گذرانند که کیفیت و چگونگی گذراندن حضور آنها در کلاس ها یک نقش مهم در یادگیری آنها  دارد که عکس العمل آنان را نسبت به تجربیات مدرسه تحت تاثیر قرار می دهد.

دانش آموزان وقتی بهتر یاد می گیرند که محیط کلاس و فضا حاکم بر آن مثبت ارزیابی کنند؛ بنابراین به نظر می رسد الگو های ارتباطات خانواده و ساختار کلاس بتواند در پرورش افرادی توانمند، با علاقه و سرزنده که از فرصت ها بیشترین استفاده را می کنند و با چالش ها مقابله می کنند و در نهایت به سازگاری می رسند موثر باشد و تعامل دو نهاد خانواده و مدرسه بر سرزندگی آنها اثر مثبت باقی گذارد.

به طور کلی دانش آموزانی که سرزنده‌ی تحصیلی هستند، برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر مشتاق تر هستند و پیشرفت زیادی در دیگر ابعاد تحصیلی خود می کنند.

منابع: بررسی اثر بخشی آموزش امید بر سرزندگی  تحصیلی دانش آموزان دوره دوم متوسطه از هانیه باوری و فریبرز درتاج

مقاله سرزندگی تحصیلی و ادراک از الگوهای ارتباطات خانواده و ساختار کلاس از محمدحسین دهقانی زاده و مرتضی مرادی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.