این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، روایی و پایایی و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.
هدف: ارزیابی میزان رضایت شغلی
تعداد سوال: 19
شیوه نمره گذاری و تفسیر: دارد
پایایی: دارد
نطه برش: دارد
نوع فایل: word 2007
Reference: Brayfield AH, Rothe HF. An index of job satisfaction. J Applied Psychology 1951; 35: 307-311
همین الان دانلود کنید
قیمت: رایگان
فاکتورهای یک شغل رضایت بخش چیست؟
رومن کرزناریک در کتاب چگونه شغل دلخواهمان را پیدا کنیم این فاکتورها را برای یک شغل رضایتبخش لیست میکند:
۱- معنا
۲- آزادی
۳- شادی
یعنی هرچه شغل ما بیشتر این سه احساس را در ما ایجاد کند، ما بیشتر از شغلمان راضی خواهیم بود. به تفکیک به آنها خواهیم پرداخت و در انتها هم به پرسشنامه در مورد رضایت شغلی خواهیم رسید.
معنادار بودن شغل
حاضرید یک عمر به کاری مشغول شوید که میدانید فایدهای ندارد؟ فرض کنید شما مسئول شمردن برگههای باطلۀ روی میز مدیرتان هستید و بعد از آن هم بدون اینکه از این شمارش شما استفادهای بشود، تمام آن برگهها درون سطل زباله انداخته میشود. از قضا حقوق خوبی هم به شما میدهند.
آیا حاضرید سالها در این شغل بمانید؟
واقعیت این است که معنا داشتن شغل برای ما مهم است. دن آریلی (که متخصص اقتصاد رفتاری است) در آزمایشهایش به خوبی به این مسائل پرداخته است. اگر به این مباحث علاقه دارید پیشنهاد میکنم حتما سری به کتابهای او بزنید.
چه چیزهای باعث میشود ما احساس کتیم شغل معناداری داریم؟
۱- کسب درآمد
بله، همین پول و درآمدی که شغلمان برای ما فراهم میکند در معنادار بودن آن شغل برای ما موثر است. البته یادمان نرود که پول، تنها یکی از عواملی است که ما برای کسب رضایت شغلی به آن نیاز داریم.
۲- مقام
افزایش رتبه ما در سازمان میتواند بر رضایت شغلی ما تاثیرگذار باشد. با بهبود جایگاه در سازمان، احساس پیشرفت شغلی میکنیم و در این صورت از شغلمان راضیتر خواهیم بود.
دو فاکتوری که تا اینجا مطرح شد (ِیعنی کسب درآمد و مقام) فاکتورهای بیرونی هستند. قطعا این فاکتورها در رضایت شغلی ما موثرند، اما تنها عوامل موثر نیستند.
۳- ایجاد تغییر
همانطور که گفتم آدمها به حس مفید بودن کارشان نیاز دارند. تحقیقات متعدد نشان میدهد آدمها در صورتی که احساس کنند درگیر شغلی شدهاند که منجر به ایجاد تغییر در زندگی دیگران میشود، احتمالا بیشتر از شغلشات راضی خواهند بود.
۴- پرداختن به علایق
کارهایی که مورد علاقه ما باشد به احتمال بیشتری رضایت ما را جلب خواهند کرد. البته یادمان نرود که پیدا کردن علاقه واقعی ما هم کار چندان آسانی نیست. در مطلب شغل مناسب قبلا به تفصیل به این موضوع پرداختهام. خلاصه سخن آنکه برای یافتن علاقۀ شغلیمان باید بیشتر عمل کنیم تا فکر.
۵- به کار بستن استعدادها
استفاده از استعدادهایمان در شغلی که داریم حس بسیار خوبی در ما ایجاد میکند. «استعدادهای بهرهبرداری نشده» ما را ناراضی میکند. استعداد در یک زمینه منجر خواهد شد که زودتر در آن زمینه کسب مهارت کنیم.