آموزش سریع استخراج مقاله از پایان نامه

بسیاری از دانشگاه‌ها در ایران و جهان برای اینکه اجازه دفاع از پایان نامه را به دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بدهند، آنها می‌بایست اول پایان نامه خود را تبدیل به مقاله نمیند. هرچند محتوای پایان نامه‌ای که می‌خواهید از آن مقاله استخراج نمایید کاملاً یکسان هم است اما تبدیل یک پایان نامه به مقاله کار راختی نیست.

چگونه پایان نامه را تبدیل به مقاله کنیم؟

تبدیل پایان نامه به مقاله به تصور برخی از افراد کپی پیست کردن بخشهای پایان نامه در قالب یک مقاله است اما چنین ایده‌ای بسیار اشتباه می‌باشد. تبدیل پایان نامه به مقاله به عبارت ساده‌تر به آشپزی شبیه است. برای مثال، برای پخت یک سوپ خوشمزه اقلام اولیه مورد نیاز زیادی وجود دارد. سر آشپز برای پختن این سوپ به خرد کردن این اقلام، سرخ کردن آنها و ریختن مقدار معقولی از هریک به قابلمه می‌پردازد اما آنها را هیچ وقت به همان شکل خودشان در درون قابلمه و بدون حساب کتاب نمی‌ریزد. تبدیل پایان نامه به مقاله نیز دقیقاً به همین شکل است. مطالب موجود در پایان نامه باید با ظرافت و دقت و مهارت در کنار همدیگر قرار گیرند تا مقاله به وجود آید. نکات مورد نظر برای تبدیل پایان نامه به مقاله را با ذکر چند تفاوت بین مقاله و پایان نامه ارایه می‌دهیم:

۱- چکیده مقاله معمولاً از چکیده پایان نامه کوتاهتر است. برای نوشتن چکیده مقاله شما‌ می‌توانید از چکیده پایان نامه استفاده نمایید، منتها آن را در قالب ۲۵۰ الی ۳۰۰ کلمه خلاصه کنید. برای مشاهده اصول چکیده نویسی می‌توانید این مطلب را مطالعه کنید.

۲- بخش مقدمه در یک پایان نامه معمولاً با این هدف می‌آید که شما با ادبیات تحقیق حیطه مورد بررسی خود آشنایی کامل دارید. معمولاً ادبیات تحقیق علاوه بر بخش مقدمه فصل اول در فصل دوم به صورت مفصل ذکر می‌شود که شما می‌بایست از این دو بخش استفاده کرده و یک مقدمه بسیار کوتاه (معمولاً یک و نیم و نهایتاً دو صفحه) ذکر کندی. مقدمه‌‌ای که شما در مقاله ذکر می‌کنید باید بسیار خلاصه و متمرکز بر یک سوال باشد و با خروجی پژوهشتان و سوال تحقیق متناسب و همتراز باشد. برای مشاهده اصول نگارش مقدمه می‌توانید این مطلب را بخوانید.

Abstract. Introduction. Materials and Methods. Results. Discussion. Conclusion.

چگونه پایان نامه را تبدیل به مقاله کنیم؟

۳- بخش روش و متد پژوهش در پایان نامه مفصل آمده است. شما می‌بایست با ذکر مراحل اصلی و بخش‌های مهم در روش اجرای پژوهش‌ (جامعه و نمونه، روش انجام، ابزار اندازه‌گیری و روش تجزیه و تحلیل داده‌ها) آن را خلاصه کنید. معمولا این بخش در قالب نیم یا یک صفحه در مقاله ذکر می‌شود. در اینجا می‌توانید از اصول نگارش بخش متدولوژی مقاله اطلاع یابید.

۴- بخش نتایج در پایان نامه شامل همه یافته‌هایی است که پژوهش ارایه داده است. در این بخش باید ذکر کنیم که نتایج یافته‌های شما ابزار خوبی برای تشخیص این است که شما چندمقاله می‌توانید از پایان نامه خود ارایه دهید. اگر یافته‌های وسیع و مهمی دارید می‌توانید آنها را در قالب دو یا چند مقاله استخراج کنید. بنابراین، اهمیت خلاصه نوشتن و متمرکز بر یک سوال بودن که در بندهای فوق اشاره نمودیم را در اینجا متوجه می‌شوید. تعداد فرضیات و سوالات پژوهش را به کنار بگذارید. به نتایج پایان نامه خود نگاه کنید. اگر نتایج پایان نامه پیام مهمی در خود دارند که نمی‌توان آن را در یک مقاله گنجاند بنابراین آنها را تفکیک کرده و بخش مقدمه، روش پژوهش و نتایج را بر اساس آن بخش از نتایج بنویسید. نتایج دیگر را نیز نگه دارید تا آنها را در قالب مقاله دیگر ارایه نمایید. برای اطلاع از اصول نگارش بخش نتایج مقاله این مطلب را مطالعه کنید.

۵- قسمت بحث و نتیجه‌گیری در مقاله می‌بایست بسیار متمرکزتر از پایان نامه باشد. شما در مقاله هرنتیجه‌ای که ذکر کردید را می‌بایست تبیین نموده و بر روی آنها بحث انجام دهید و همینطور این بحث به شدت می‌بایست با بخش مقدمه در ارتباط باشد. ارتباط بین مقدمه و بحث به این معناست که در بحث خود از پژوهش‌ها و مرور ادبیاتی که در بخش مقدمه انجام دادید استفاده نمایید. در قسمت بحث و نتیجه گیری پایان نامه شما تمامی یافته‌های پایان نامه را تبیین می‌کنید و به بحث و نتیجه گیری می‌پردازید. اما در مقاله شما فقط آن قسمتی از نتایج را که در مقاله آورده‌اید به بحث می‌گذارید. لازم به ذکر است که اگر شما تمامی نتایج پایان نامه را در مقاله اورده باشید می‌بایست تمامی قسمت بحث و نتیجه‌گیری پایان نامه را در مقاله به صورت خلاصه وار ذکر نمایید.

2 دیدگاه در “آموزش سریع استخراج مقاله از پایان نامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.