فلسفه انتخاب مقاله بیس از آنجا نشات می گیرد که قبل از انتخاب موضوع مقاله پایه ای در نظر گرفته شود که ساختار آن پژوهش را از ابتدا تا انتها مشخص کرده باشد. یک مقاله بیس خوب به دانشجویان کمک می کند تا برای مشخص کردن ساختار و طرح پایان نامه یا مقاله خود از آن استفاده کنند. در واقع یک مقاله بیس مناسب مشکلات احتمالی در هنگام نگارش پروپوزال، پایان نامه یا مقاله را برطرف خواهد کرد. یک مقاله بیس مناسب یک مرجع دست اول به شمار می رود که روند حل یک مسئله را مشخص ساخته و حل یک معما را برای دانشجو راحت تر کرده است. در حال حاضر در بسیاری از دانشگاه های آزاد، پیام نو و غیر انتفایی دانشجویان در هنگام ارائه موضوعات پایان نامه ملزم به ارائه مقالات بیس یا پایه نیز می باشند. چراکه مقاله بیس ساختار و نحوه طی فرایند یک پژوهش را مشخص کرده است. اما یکی از مشکلاتی برای دانشجویان در هنگام انتخاب مقاله بیس پدید می آید نداشتن ملاک های دقیق برای انتخاب یک مقاله بیس مناسب است. خبرگان موسسه پارس تز ایرانیان در رشته های مختلف پس از همفکری ملاک هایی را برای کمک به دانشجویان در زمینه انتخاب مقاله بیس ارائه داده اند که قطعا رعایت آنها به دانشجویان برای انتخاب مقالات بیس مناسب و قابل پژوهش در جامعه خودمان کمک های شایانی خواهد کرد.
۱-ابتدا به این نکته توجه کنید که مقالاتی را باید انتخاب کنید که از پایگاه های علمی معتبر باشند. اشتباهی که برخی از دانشجویان مرتکب می شوند این است که با مراجعه به گوگل یا وب سایت های غیر معتبر به دنبال مقاله بیس گشته و به سرعت یک مقاله نامطلوب و غیر علمی را به عنوان مقاله پایه انتخاب می کنند. باید به این نکته اشاره کنیم که اساتید و گروه های آموزشی شما به خوبی به پایگاه های معتبر آشنا هستند و در صورتی که مقالات از این پایگاه ها نباشند انها را نخواهند پذیرفت. حتما مقالات بیس خود را از پایگاه های زیر انتخاب کنید:
Science Direct
Elsevier
Springer
Cambridge Journals
Emerald
Highwire Press
JSTOR
IEEE
Scopus
ACM
2-عوان مقاله ای که انتخاب می کنید نباید حد اقل در پژوهش های داخلی به صورت مقاله یا پایان نامه انجام شده و ثبت شده باشد. برای این کار بعد از انتخاب عنوان به سایت ایران داک و حتی گوگل مراجعه کنید و عنوان خود را در آنجا چک کنید تا قبلا کار نشده باشد.
۳-حتما به سال مقاله بیس توجه کنید. مقاله ای را انتخاب کنید که حد اقل دوسال پایین تر از سالی باشد که به لحاظ تاریخی در حال سپری کردن آن هستیم. به عبارت دیگر سال مقاله بیس هرچه قدر جدید تر باشد امکان پذیرش آن از سوی استاد راهنما و مشاور بالا خواهد بود.
۴-حتما به این نکته توجه کنید که داده های مقاله بیس انتخابی در داخل کشور نیز قابل گرد آوری باشد یا امکان انجام آن در داخل نیز وجود داشته باشد. برای این کار دقت کنید داده های مقاله یا در دسترس می باشد و یا اینکه به لحاظ ساختار امکان انجام آن در ایران وجود داشته باشد.
۵-در رشته هایی که گردآوری داده ها با پرسشنامه صورت میگیرد سعی کنید پرسشنامه ها در مقاله ضمیمه شده باشد یا اینکه پرسشنامه های استفاده شده در مقاله بیس از مقالات دیگر قابل استخراج باشد. یعنی به شکلی نباشد که پرسشنامه های مقاله بیس به هیچ وجه یافت نشود.
۶-فرایند طی شده در تحقیق یعنی اهداف، مدل مفهومی، نحوه شبیه سازی، نرم افزار استفاده شده و نحوه گردآوری داده ها در مقاله مشخص شده باشد. این کار طی فرایند پژوهش را برای شما اسان خواهد کرد و از مشکلات متعدد رها خواهد ساخت.
- آموزش سریع منبع نویسی با استفاده از گوگل اسکولار Google Scholar
- آموزش سریع صفحه آرایی کتاب و پایان نامه در ورد