دانلود رایگان پرسشنامه مهارت های اجتماعی و رفتاری گرشام و الیوت ( فرم معلم)

این پرسشنامه از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر،و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: ارزیابی مهارت های اجتماعی و رفتاری دانش آموزان از ابعاد مختلف (مهارت های اجتماعی:همکاری، قاطعیت، خویشتن داری و مهارت های رفتاری: رفتار بیرونی، رفتار درونی، بیش فعالی)

تعداد سوال: 48

تعداد بعد: 6

شیوه نمره گذاری: دارد

تفسیر نتایج: دارد

روایی و پایایی: دارد

منابع: دارد

نوع فایل: word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: رایگان

دانلود رایگان

دانلود رایگان پرسشنامه مهارت های اجتماعی و رفتاری گرشام و الیوت ( فرم معلم)

ویژگی های مهارت اجتماعی

1) ارتباط فرد به فرد که شامل تبادل و تفسیر پیام هاست.

2) عوامل موقر در یادگیری رشد پیدا می کنند و علاوه بر شخصیت فرد تجارب گذشته و تعامل بین فردی او نیز در رسیدن به هدف موثر است.

3) به صورت کلامی (سخن، لغات یا جملات) و یا غیرکلامی (استفاده از چشم، تن صدا، بیان چهره ای و ژست ها) می باشد.

4) از فرهنگ و گروه اجتماعی که فرد در آن زندگی می کند، تاثیر می پذیرد.

5) از طریق تقویت اجتماعی رشد پیدا می کند. این تقویت در صورتی موثر است که مورد علاقه فرد بوده  برانگیزاننده باشد.

6) طبیعت دوجانبه دارد و رفتارهای دوسویه را می طلبد. از عوامل محیطی، سن، جنس و موقعیت دیگر افراد، تاثیر می پذیرد (وران، کلی، 2002).

مایکسون و دیگران (1982، به نقل از هارجی و همکاران، 1994) در ارزیابی نشانه های مهارت اجتماعی به شش عنصر اصلی اشاره می کنند:

1) مهارت های اجتماعی به طور معمول آموخته می شوند.

2) شامل مجموعه ای از رفتارهای کلامی و غیرکلامی گوناگون و ویژه اند.

3) مستلزم داوطلب شدن و ارایه پاسخ های مناسب و موثرند.

4) تقویت های اجتماعی دیگران را به حداکثر می رسانند.

5) ماهیتی تعاملی دارند و به زمان بندی مناسب و تاثیر متقابل برخی از رفتارها احتیاج دارند.

6) تحت تاثیر عوامل محیطی همچون سن، جنس، پایگاه طرف مقابل می باشند.

تراور (1980) به نقل از کارتلج و هیلبرن (1985) مهارت های اجتماعی را به دو بعد تقسیم می کنند. اجزاء مهارت و فرآیندهای مهارت، اجزا مهارت را فرآیندهای واحدی نظیر نگاه، تکان دادن سر، یا رفتارهایی در روابط اجتماعی مانند سلام و خداحافظی تشکیل می دهند فرآیندهای اجتماعی به توانایی فرد در ایجاد رفتار ماهرانه براساس قواعد و اهداف مربوطه و در پاسخ به بازخوردهای اجتماعی اشاره دارد. این تمایز نیاز فرد را به نظارت بر موقعیت ها و تغییر رفتار در برابر واکنش سایر افراد می سنجد.

ایسلر و فردریکسن (1980) به نقل از کارتلج و میلبرن (1985) مهارت های اجتماعی را هم دارای جنبه های مشهود و هم دارای عناصر شناختی نامشهود می دانند. عناصر شناختی نامشهود افکار و تصمیماتی است که باید در ارتباطات متقابل بعدی گرفته شود یا انجام گیرد این عناصر همچنین مقاصد و بینش فرد دیگری را شامل می شود که واکنش در برابر آن احتمالاً بر اندیشه های طرف مقابل تاثیر می گذارد. رشا و آشر (1991) به نقل از دهقان (1385) مهارت های اجتماعی را شامل رفتارهایی دانسته اند که در تعامل موفق و مناسب با دیگران به کار می رود و این مهارت ها با داشتن پایه در شناخت اجتماعی از قبیل ادراک اجتماعی و استدلال اجتماعی ظهور می یابند. (مورگان، 1980 به نقل از کارتلج و میلبرن، 1985) به این نکته اشاره دارد که مهارت­های اجتماعی نه تنها امکان شروع و تداوم روابط متقابل و مثبت را با دیگران فراهم می­آورد بلکه توانایی نیل به اهداف ارتباط را نیز در شخص ایجاد می کند.

لیبرمن (1989) کنش متقابل اجتماعی را به یک فرآیند مرحله ای که هر مرحله نیازمند یک مجموعه از مهارت ها متفاوتی است، تجزیه نموده اند، مرحله اول ارتباط، نیازمند مهارت گیرندگی است که شامل مهارت هایی است که برای توجه کردن و درک درست اطلاعات اجتماعی متناسب که در موقعیت ها وجود دارد لازم می باشد، چون متناسب بودن رفتار میان فردی ما معمولاً وابسته به موقعیت ها است، انتخاب رفتار اجتماعی درست، بستگی زیادی به شناخت صحیح نشانه های میان فردی و محیطی دارد که ما را به پاسخ های موثر رهنمون می شوند. مثال های مهارت های گیرندگی شامل شناخت متناسب اشخاصی است که با آنها تعامل می کنیم. شناخت صحیح احساسات و امیالی که دیگران بیان می کنند. در واقع شنیدن صحیح آنچه دیگران بیان می کنند و دانستن اهداف شخصی فردی که با ما تعامل  می نماید، می باشد. (ده بزرگی، 1375)

در مرحله بعدی ما نیازمند مهارت های پردازشی می باشیم. برای موفق شدن در رویارویی میان فردی، نیازمند به این هستیم که بدانیم می خواهیم چه چیزی را به دست آوریم و چگونه می توانیم به بهترین وجه آن را کسب کنیم. انتخاب مهارت هایی که برای کسب اهداف نزدیک موثرتر هستند مستلزم توانایی حل مشکل به شیوه منظم و سازمان یافته می باشد. بعد از درک صحیح اطلاعات اجتماعی متناسب با موقعیت (مهارت های گیرندگی) و شناخت مهارت های لازم برای تعامل (مهارت های پردازش) می بایستی مهارت ها را به طرز شایسته ای برای تکمیل موفقیت آمیز مبادله های میان فردی به اجرا در آوریم. این مرحله سوم از ارتباط ، مستلزم مهارت های فرستندگی رفتارهای واقعی درگیر در تبادل اجتماعی می باشد. مهارت های فرستندگی شامل محتوای کلامی یا آن چه که بیان می شود و هم این که چگونه پیام با دیگران ارتباط پیدا می کند، می باشد. ارتباط خوب مستلزم درک صحیح اجتماعی (مهارت های گیرندگی) و توانایی برنامه ریزی شناختی (مهارت های پردازش) قبل از دادن یک پاسخ رفتار موثر (مهارت فرستندگی) می­باشند در مجموع هارجی و همکاران (1994) براین نکات تاکید دارند:

1)  نخست اینکه رفتارهای اجتماعی هدفمندند. ما از این رفتارها برای کسب نتایج مطلوب استفاده می کنیم و بنابراین برخلاف سایر رفتارها که اتفاقی یا غیرتعمدی هستند. مهارت های اجتماعی هدف دارند.

2)  دومین ویژگی رفتارهای اجتماعی ماهرانه، به هم مرتبط بودن این توانایی هاست. یعنی آن ها رفتارهای متفاوتی هستند که به منظور دست یابی به هدف ویژه مورد استفاده قرار می گیرند و ما به طور همزمان از آن ها استفاده می کنیم.

3)  سومین ویژگی مهارت های اجتماعی متناسب بودن آن با وضعیت است. فردی از لحاظ اجتماعی ماهر است که بتواند رفتارهایش را متناسب با انتظارات دیگران تغییر دهد. به این ترتیب داشتن ارتباط ماهرانه بستگی به استفاده صحیح (از لحاظ بافتی) و تسهیل کننده (از لحاظ رفتاری) از شیوه های برقراری ارتباط مناسب کارآمد با دیگران دارد.

4)  چهارمین ویژگی مهارت های اجتماعی این است که این مهارت ها در واقع واحدهای رفتاری مجزا هستند. فردی که از لحاظ اجتماعی مهارت دارد، قادر است رفتارهای مختلف و مناسبی داشته باشد. این توانایی های اجتماعی را درقالب عملکرد، رفتاری پی ریزی   می کند. این نکته یکی از ویژگی های بارز ارتباط اجتماعی ماهرانه است.

مهارت های اجتماعی، آموختنی است. درحال حاضر تمامی محققان اتفاق نظر دارند. که اکثر رفتارهای اجتماعی آموختنی هستند.

5)  آخرین مورد از ویژگی های مهارت اجتماعی این است که افراد براین مهارت ها کنترل شناختی دارند. بنابراین کسی که از لحاظ اجتماعی کمبود مهارت دارد، ممکن است عناصر اصلی مهارت اجتماعی را فراگرفته باشد امااز فرآیندهای فکری لازم برای استفاده از این عناصر در تعاملات خود بی بهره باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.