پرسشنامه ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس

این پرسشنامه از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر،و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: ارزیابی میزان ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس

تعداد سوال: 5

تعداد بعد: 1

شیوه نمره گذاری: دارد

تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

منبع: دارد

نوع فایل: word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 2900 تومان

خرید فایل

پرسشنامه ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس

همان‌گونه که از آمارها مشخص است از بین جمعیت دنیا درصد بسیار محدودی از مردم به این ویروس مبتلا شده‌اند و میزان مرگ و میرها ناشی از این ویروس در برابر مبتلایان کمتر از یک درصد است اما چیزی که امروز ما را درگیر کرده است ترس از این ویروس است که خود می‌تواند خطرناک‌تر از خود ویروس باشد و افراد ناچار باشند مدت بیشتر و هزینه بیشتر برای درمان آسیب‌های ناشی از این ترس را تحمل کنند. حال باید ببینیم این آسیب‌ها چه هستند و برای در امان ماندن از این آسیب‌ها چه کار باید کرد.

استرس، امروز واژه نسبتاً آشنایی برای همگان شده است. امروزه منابع تولید استرس در انسان تقریباً مشخص هستند و برخی از این منابع در اختیار انسان نیستند تا بتواند آن را از بین ببرند اما با شناخت مناسب آن‌ها می‌توان راه‌های مقابله مؤثر با آن را اتخاذ کرد. هنگامی که فرد در محیط کار یا زندگی با شرایطی رو به‌رو می‌شود که این شرایط با ظرفیت‌ها و امکانات کنونی وی هماهنگی ندارد، دچار عدم تعادل و تعارض درونی می‌شود که استرس نام دارد.

استرس، دارای عوارض هیجانی و فیزیولوزیکی(جسمی) است که انسان را با مشکل مواجه می‌کند. یکی از عوامل استرس‌زای امروزی بیماری کرونا است. طبق نظر پزشکان این ویروس قابل درمان است اما شیوع آن نسبت به سایر ویروس‌ها سریع‌تر است و برای افراد کهنسال و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات ریوی خطرناک است، لذا برای محافظت از افراد در جامعه نیاز به مراقبت شدیدتر و جدی‌تر است، اما به دلیل اینکه از لحاظ روانی انسان را دچار تعارض می‌کند استرس و بعد از آن اضطراب را به همراه دارد.

اگر نتوانیم این استرس را به درستی کنترل کنیم، انسان را می‌تواند دچار تأثیر هیجانی مانند احساس اضطراب و افسردگی تأثیر فیزیولوژیکی مانند اختلال در کارکرد گوارش، افزایش ضربان قلب تأثیر شناختی مانند کاهش تمرکز و توجه و حواس پرتی و تأثیر رفتاری مانند افزایش گریز از کار و فعالیت، اختلال در خواب كند.

امروز با وجود تکنولوژی‌های جدید همچون شبکه‌های اجتماعی که برای راحتی و آسایش انسان قرار بود باشد به دلیل عدم فرهنگ استفاده و عدم سواد استفاده از آن مکملی برای افزایش استرس در انسان‌ها شده است که این امر در خصوص کرونا ویروس مستثنی نیست بلکه به دلیل اینکه این ویروس با مسئله مهمی به نام جان انسان در ارتباط است، این تکنولوژی‌ها بر افزایش استرس‌ها باعث شده است. در ادامه این بحث راهكارهای مقابله با استرس را مرور خواهیم كرد.

ایكنا ـ در این شرایط یكی از گروه‌های هدفی كه بسیار مورد توجه قرار بگیرند، كودكان هستند. برای مراقبت از كودكان در برابر این‌گونه استرس‌ها باید چه كاری انجام دهیم؟

کودکان همانند بزرگسالان در مواجهه با مسائل مختلف از منابع استرس‌زا، دچار استرس می‌شوند اما با این تفاوت که کودکان در حال رشد هستند و مواجهات امروز آن‌ها زمینه‌ساز رشد کودکان در بزرگسالی است. فروید مشکلات اصلی روحی و روانی را ناشی از مسائل کودکی می‌داند که در بزرگسالی به شکل مشکلات روانی بروز می‌کنند.

همچنین کودکان در بروز استرس با بزرگسالان می‌توانند، تفاوت‌هایی داشته باشند مثل بروز استرس به شکل لجبازی یا پرخاشگری. یکی از منابع مهم ایجاد استرس در کودکان نوع مواجهه پدر و مادر با مسائل است، یعنی کودک می‌تواند در اثر استرس پدر و مادر خود دچار استرس شود یا اینکه نوع رفتار پدر و مادر در کودک ایجاد استرس كند.

ایكنا ـ در شرایط کنونی و با توجه به وجود بیماری کرونا و لزوم رعایت نکات لازم برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری با کودکانمان چگونه رفتار کنیم؟

در خصوص مطرح کردن مطالب در خصوص ویروس کرونا، متناسب با سن کودکان توضیحات لازم را به آن‌ها بدهید. کودکان برای انجام هر کاری نیاز به یادگیری دارند لذا برای یادگیری جهت رعایت بهداشت فردی باید آن‌ها را با آرامی و به دور از ایجاد ترس آموزش داد.

کودکان نسبت به بزرگسالان برای یادگیری نیاز به آموزش و تکرار و تمرین بیشتری دارند پس نیاز به حوصله دارد. به این نکته توجه داشته باشید که کودکان با توجه به شرایط رشدی بازیگوش هستند لذا با آرامی به آن‌ها یادآوری کنید. شراکت در انجام کارها سطح یادگیری را بالا و زمان یادگیری را کاهش می‌دهد.

کودکان بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به بازی دارند تا حواسشان از منبع و موضوع استرس منحرف شود، لذا با توجه به اینکه سفارش شده در منزل بمانید سعی کنید بازی‌هایی را به آن‌ها آموزش دهید که بتوانند در منزل انجام دهند. توجه داشته باشید مشارکت والدین در بازی به کم شدن استرس کودکان کمک شایانی دارد.

مطرح کردن موضوع به‌صورت قصه کمک زیادی به آرام‌سازی کودکان می‌کند. همچنین نقاشی با موضوع بیماری کرونا می‌تواند کودک را از استرس دور نگه داشته و در عادی‌سازی آن موثر است.

در حضور کودکان در خصوص شدت بیماری یا فوت افراد به دلیل این بیماری خودداری كنید.

در صورت وجود علائم اولیه بیماری در یکی از اعضای خانواده و یا کودک از رفتار شتاب‌زده و وحشت‌زده جداً خودداری کرده و با آرامی با کودکان رفتار کنید.

یادتان باشد کودکان در منظر روانی بسیار حساس و هرگونه تنشی در رشد روحی روانی و آینده کودک شما مستقیماً تاثیرگذار است.

ایكنا ـ كمی هم درباره تأثیر استرس در میان بزرگسالان سخن بگویید و اینكه این استرس چه آثار مخرب و سوئی می‌تواند در زندگی فردی و اجتماعی داشته باشد؟

استرس شدید می‌تواند بر سلامت جسمی و روحی تأثیر بگذارد و موجب بروز انواع مشکلات هیجانی، روان‌شناختی، جسمی و رفتاری شود. برخی از این تأثیرات در زمان ایجاد استرس و برخی در طولانی مدت بر انسان آشکار می‌شود. تأثیر برخی از این مشکلات زودگذر اما تأثیر برخی عمیق و ماندگار است. برخی از این تأثیرات می‌تواند باعث بروز اختلالات دیگر نیز شود.

استرس و اضطراب یکی از این نمونه اختلالاتی هستند که می‌تواند تأثیر زودگذر و هم تأثیر عمیق یا طولانی مدت داشته باشد. یکی از مهم‌ترین تأثیرات استرس و اضطراب کم شدن و تضعیف سیستم ایمنی بدن است. طبق نظر پزشکان کسانی که دارای ضعف ایمنی بدن هستند زودتر و راحت‌تر  به این بیماری مبتلا می‌شوند.

ترس از ابتلا به این بیماری نیز می‌تواند تولید اختلالاتی مانند وسواس در انسان‌ها داشته باشند، مخصوصاً وسواس شستن دست‌ها که به جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری سفارش شده است.

اختلالات دیگری که در صورت عدم کنترل و مدیریت استرس در این روزها  انسان را تهدید می‌کند اختلال ترس، خواب و در صورت پیشرفت و بی توجهی به استرس و اضطراب اختلال وحشت‌زدگی است.

با توجه به مطالب مطرح شده، انسان به این نتیجه می‌رسد که در مواقع چنین بحران‌هایی باید توانایی مدیریت استرس خود را داشته باشد و مهارت کنترل استرس و مدیریت آن را بیاموزد. مدیریت و کنترل استرس، مهارتی بسیار ساده و آسان است که در صورت رعایت نکات و به‌کارگیری اصول آن، هم می‌توان در آرامش زندگی کرد، هم می‌توان بحران‌ها را به راحتی پشت سر گذاشت و درگیر بیماری‌های روانی نشویم.

انسان در آرامش می‌تواند بهترین تصمیم‌گیری را داشته باشد و برای عبور از مسائل و بحران‌ها، بهترین، کوتاه‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌ها را انتخاب كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.