این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.
هدف: ارزیابی نارضایتی بدنی ایجاد شده به وسیله احساس چاق بودن
تعداد سوال: 8
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 1900 تومان
پرسشنامه شکل بدنی (کوپر و همکاران، 1987) یک مقیاس خود گزارشی برای ارزیابی نارضایتی بدنیایجاد شده به وسیله احساس چاق بودن می باشد که در بسیاری از مطالعات برای تصویر بدنی آسیب دیده استفاده شده است( به عنوان مثال ماشیب و کریلو،2005). پرسش نامه شکل بدنی به صورت کلی برای ارزیابی آسیب شناسی خوردن در موقعیت های بالینی استفاده می گردد (به عنوان مثال آندرسون و همکاران، 2004). ارزیابی های نسخه های 34 آیتمی پایایی بازآزمایی، همسانی درونی، روایی ساختاری، روایی همزمان، روایی تفکیکی و حساسیت به تغییرات مرتبط با درمان را نشان می دهد (کوپر و همکاران، 1987).
فرم های کوتاه پرسش نامه شکل بدنی شامل دو فرم کوتاه 16 آیتمی و 4 فرم کوتاه 8 آیتمی می باشد هر یک از آیتم های پرسش نامه شکل بدنی بر اساس مقیاس لیکرت درجه بندی می شود که از هرگز=1 تا همیشه=6 می باشد و نمره کلی از مجموع نمرات آیتم ها محاسبه می گردد. نمرات برش برای افراد نرمال و غیر نرمال به شرح زیر است هم چنین به دلیل عدم استفاده قبلی از این پرسش نامه در ایران پایایی و روایی این مقیاس در این تحقیق محاسبه گردید.
جدول3-4: نقاط برش پرسش نامه شکل بدنی
کمتر از 19 نبود نگرانی درباره شکل بدن
19 تا 25 نگرانی خفیف درباره شکل بدن
26 تا 33 نگرانی متوسط درباره شکل بدن
بیشتر از 33 نگرانی مشخص درباره شکل بدن
جدول 3-5 : روایی پرسش نامه شکل بدنی
پرسشنامه مقدار KMO آزمون بارتلت
مقدار کای دو درجه آزادی سطح معناداری
نارضایتی بدن 86/0 71/1225 28 0
در پرسش نامه شکل بدنی نیز مقدار 86/0 برای KMO بیانگر کفایت نمونه می باشد. همچنین رد فرض صفر در آزمون بارتلت نشان می دهد سوالات در این مقیاس با یکدیگر همبستگی دارند.
پایایی متغیر نارضایتی بدن
جدول 3- 6: پایایی پرسشنامهی نارضایتی بدن
پرسشنامه تعداد سوالات آلفای کرونباخ
نارضایتی بدن 8 87/0
همان طور که مشاهده میشود در مقیاس نارضایتی بدن آلفای کرونباخ 87/0به دست آمده است، در نتیجه پایایی این خرده مقیاس نیز بسیار بالا بوده که بیانگر همبستگی بالا بین سوالات این خرده مقیاس می باشد.
مطالعات در سال 2013 نشان می دهد که تنها 11 درصد زنان بالای 45 سال در ایالات متحده از ظاهر خود راضی هستند. عدم رضایت فرد از ظاهر خود یک عامل خطر برای ابتلا به اختلالات خوردن و سایر انواع رفتارهای ناسالم است.
به تازگی محققان اثر یک جلسه تمرین 30 دقیقه ای را بر رضایت از بدن بررسی کرده اند. در این مطالعه احساسات و تصویر بدنی زنانی که 30 دقیقه ورزش کردند با زنانی که نشسته بودند یا مطالعه می کردند، مقایسه شد. تصویر بدنی شامل احساس فرد نسبت به بدن خود است.
شرکت کنندگان 60 زن با میانگین سنی 19 سال بودند که نگرانی هایی در مورد ظاهر خود داشتند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. یک گروه 30 دقیقه ورزش متوسط تا شدید انجام داده و گروه دیگر مطالعه می کردند.
نتایج نشان داد در زنانی که ورزش کرده بودند نسبت به زنان گروه دیگر تصویر بدنی به طور قابل توجهی بهبود یافته بود. این اثر تقریباً فوری بود و حداقل تا 20 دقیقه بعد از ورزش پابرجا بود.
به گفته محققان زنان به طور کلی احساس بدی نسبت به بدن خود دارند. این امر نگران کننده است زیرا تصویر بدنی ضعیف می تواند پیامدهای نامطلوبی برای سلامت روانی و جسمی یک زنان به دنبال داشته باشد. این پیامدها کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و اختلالات خوردن می باشد.
نکته عملی: فعالیت بدنی نه تنها خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش می دهد بلکه تصویر بدنی را بهبود بخشیده و سبب می شود فرد احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد.
منبع:
Lauren E. Salci Et al. “Acute effects of exercise on women with pre-existing body image concerns: A test of potential mediators”. Psychology of Sport and Exercise, 2017.