پرسشنامه سبک رهبری مدیران هرسی و بلانچارد

این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: تعیین سبک رهبری مدیران (سبک دستوری، سبک توجیهی، سبک مشارکتی، سبک تفویضی)

تعداد سوال: 12

تعداد بعد: 4

شیوه نمره گذاری: دارد

تفسیر نتایج: دارد

روایی و پایایی: دارد

منابع: دارد

نوع فایل: word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 1900 تومان

خرید فایل

پرسشنامه سبک رهبری مدیران هرسی و بلانچارد

این پرسش نامه توسط هرسی، بلانچارد، نیومایر (۱۹۹۹) توسعه داده شده است. این پرسشنامه سبک رهبری مدیر را بر اساس نظر کارمندان مورد سنجش قرار می دهد و حاوی ۱۲ سوال می باشد. هر سوال یک موقعیت فرضی را به تصویر می کشد و برای آن چهار پاسخ در نظر گرفته شده است. هر پاسخ نشان دهنده نوعی عکس العمل رفتاری رهبر در موقعیت مورد نظر است. کارمندان بر اساس شناختی که از مدیر  خود دارند یکی از پاسخها را که به شیوه رفتاری او نزدیک تر است انتخاب می نمایند. هر پاسخ نشان دهنده یکی از سبکهای رهبری چهارگانه (دستوری، توجیهی، مشارکتی و تفویضی) است که در نظریه رهبری وضعیتی مطرح است.

سبک telling) S1 یا دستوری یا آمرانه): سبکی است که در آن رفتار هدایتی زیاد و رفتار حمایتی اندک است. یعنی رهبر بیشتر تأکید بر تحقق اهداف دارد. رهبر آموزشهای لازم درباره اینکه چه کارهایی باید انجام شود تا هدفها محقق گردند، به زیر دستان ارائه می دهد و بر چگونگی انجام دستورات توسط زیردستان نظارت دقیق می کند.

سبک selling) S2 یا فروشی یا قبولاندنی) : در این سبک رفتارهای هدایتی و حمایتی هر دو زیاد است، یعنی رهبری هم به تحقق اهداف و هم به تأمین نیازهای زیردستان تأکید دارد. رهبر باید برای تشویق و ایجاد انگیزه در کارکنان، خود را درگیر وظایف آنان کند، و برای افزایش کارایی با آنها رابطه مناسبی برقرار سازد. در این سبک رهبر تصمیمات را برای زیردستان توضیح می دهد و به آنها فرصت می دهد تا آنها را بپذیرند ولی در نهایت تصمیم را رهبر میگیرد.

سبک Participating ) S3 یا مشارکتی ) : رفتار هدایتی در این سبک کم و رفتار حمایتی زیاد است. رهبر به عنوان حلال و تسهیل کننده مسائل برای پیروان و همچنین پشتیبان آنان است. به آنان اجازه می دهد که برای بعضی مسائل تصمیم گیری کنند و آنها را کنترل نیز می کند. همیشه برای حل مسائل پیش بینی نشده در دسترس است و هموارد امادگی اظهار قدردانی و حمایت اجتماعی از زیر دستان را دارد.

سبک Delegating) S4 یا تفویضی ) : رفتار هدایتی و حمایتی در سبک S4 هر دو پایین است. سبک تفویضی برای بسیاری از رهبران ایده آل می باشد. زیرا رهبر دخالت خود را در برنامه ریزی کنترل ، جزئیات و تصریح هدفها به حداقل می رساند و بعد از اینکه با زیردستان در مورد آنچه که باید انجام شود، به توافق رسید، اجازده می دهد تا آنها مسئولیت کارها را به عهدد گرفته و راههای رسیدن به اهداف را خود تعیین کنند. رهبر بیشتر سعی می کند اعتماد را بین کارکنان گسترش داده و در آنها برای انجام وظایف محول انگیزه ایجاد نماید.

سمیعی، محمد، (۱۳۸۹)، تاثیر نیازهای معلمان بر اثربخشی سبکهای رهبری مدیران مقطع ابتدایی. پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه فردوسی مشهد.

منبع: نوربخش، مهوش، محمدی، سردار، (۱۳۸۳)، بررسی رابطه بین سبک های رهبری با منابع قدرت در مدیران دانشکده های تربیت بدنی کشور از دیدگاه اعضای هیت علمی، نشریه حرکت، شماره ۱۹، ص ص ۱۲۴ – ۱۰۹٫

Refference: heresey, P. Balanxhard, K. and Netemeyer, (1999), situational leadership perception and the impact of power, group and organizational studies, 4, No 4, (Dec), pp. 428-418.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.