این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.
هدف: ارزیابی سبک زندگی دیجیتالی خانواده های ایرانی و عوامل موثر بر آن (سبک زندگی دیجیتالی، شناخت دیجیتالی شدن، ساختار اجتماعی با دیجیتالی شدن، تبدیل دیجیتالی شدن به هنجار درونی، هماهنگی فرهنگ دینی خانواده ها با دیجیتالی شدن)
تعداد سوال: 49
تعداد بعد: 6
شیوه نمره گذاری: دارد
تفسیر نتایج: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: Word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 6500 تومان
امروزه فناوری به سادگی زندگی ما را عوض کرده است. ما به گونهای زندگی میکنیم که فناوری جزئی جدانشدنی از حیات روزمرهمان را تشکیل میدهد و گوشی تلفن همراه، تبلت و سایر ابزارهای فناوری به وسایلی ضروری تبدیل شدهاند. در سطح جامعه نیز رفتار شهروندان مطابق با این تغییرات، عوض شده است. دیگر کسی برای پرداخت قبوض مختلف در صفهای طویل منتظر نمیماند و یا برای خریدن بلیت هواپیما شخصا اقدام میکند، به جای راهنمای سفر از نقشههای انلاین و نرمافزارهای مختلف استفاده میکند و جدیدترین مطالب را دربارهی مقصد سفرش کسب میکند. زندگی در عصر فناوری انرژی و وقتمان را ذخیره میکند تا بتوانیم بیشتر از زندگی لذت ببریم و بهجای صرف وقت برای انجام سادهترین امور، بیشتر به غنای زندگی توجه کنیم. اما سوال اینجاست که از این فرصت پیش آمده چطور استفاده میکنیم؟
بدون شک فناوری به زندگیمان نظم خاصی بخشیده و سطح آگاهی عمومی را در جامعه افزایش داده، امروز تازهترین خبرها در کوتاهترین زمان ممکن به دورافتادهترین شهرها هم میرسد و همه از حال هم باخبرند. کانالهای آموزشی و دورههای آموزش از راه دور به سادگی دانش را انتقال میدهند و بُعد مسافت را از میان برمیدارند. سبک زندگی جدید کسب و کار و همچنین شیوه تعامل و ارتباطات را عوض کرده و مرزها را از میان برداشته است. از اولین استفادهی افراد از خدمات اینترنتی تا به امروز زمان زیادی نمیگذرد اما سرعت تغییرات بسیار چشمگیر بوده است. این که دنیای فناوری ناگهان زندگی ما را زیر و رو کرده موضوعی است که خودمان کمتر به آن اهمیت میدهیم. اما لازم است گاهی مزایا و معایب فناوری و ابزارهای جدید را در دو کفه ترازو بگذاریم تا ببینیم کدام یک سنگینتر است؟ چرا که با وجود سهولت در انجام امور از طریق اینترنت و فناوری، نمیتوان از ویژگیهای منفی و آسیبهایی که در پی دارند چشمپوشی کرد.
یکی از مهمترین آسیبهای استفاده مداوم از گوشی تلفن همراه و یا تبلت اعتیاد و وابستگی شدید به آن است. این وابستگی خود سرمنشاء آسیبهای دیگری میگردد که از جمله میتوان به محدود شدن ارتباطات اجتماعی و کاهش تعامل با افراد اشاره کرد. وقتی فناوری و فضای مجازی تمام زندگی افراد را به خودش اختصاص دهد و هیچ زمانی برای فکر کردن درباره آینده، اهداف و آرزوها باقی نماند، به تدریج زندگی ملالآور و کسلکننده میشود. در خانوادهای که تمامی اعضای آن در حال پرسه زدن در فضای مجازی هستند، جمع گرم خانواده معنای خود را از دست میدهد و صمیمیت از بین میرود. در کنار آسیبهایی از این دست، میتوان به مشکلات فیزیکی ناشی از استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه و تبلت و یا لپتاپ هم اشاره کرد. یکی از اولین نتایج منفی این امر، عدم تحرک است و برای کودکان و نوجوانانی که هنوز در سن رشد هستند، این عدم تحرک موضوع مهمی است. کودک باید در طول روز و از طریق بازی و سرگرمی تحرک بدنی داشته باشد و فعالیت کند. اما اشتغال با گوشی و تبلت امکان تحرک و رشد جسمی را از او سلب میکند. علاوه بر این استفاده از این وسایل در بزرگسالان نیز آسیبهایی به همراه دارد و موجب بروز دردهایی در ناحیه گردن، آرنج، انگشتان و همچنین خستگی چشمها میشود.
بدون شک امکان حذف فناوری و قطع تمام رابطهای موجود با دنیای مجازی در زندگی امروز غیرممکن به نظر میرسد، اما لازم است با ایجاد تعادل در استفاده از آنها کیفیت زندگی را حفظ کرد. علاوه بر این والدین باید درباره استفاده درست و مناسب از اینترنت و گوشیهای هوشمند با فرزندانشان گفتگو کنند و بر رفتارهای آنان در فضای مجازی نظارت داشته باشند. جذابیت فضای مجازی و امکانات متعدد گوشیهای هوشمند نباید ارتباطات را در خانواده مختل کند و فرزندان را نسبت به آنچه باید در زندگی کسب کنند به اشتباه بیندازد. پس همانطور که برای استفاده از هر وسیلهای باید اول دستورالعمل آن را مطالعه کرد و شیوه استفاده از آن را آموخت، به فرزندانتان بیاموزید استفاده از اینترنت نیازمند آگاهی و شناخت است. استفادهی توأم با آگاهی میتواند شما را به خانوادهای تبدیل کند که در عین استفاده از فناوری چتر محافظی در مقابل آسیبها و خطرات دارد.
سبک زندگی دیجیتالی (Digital Lifestyle) یعنی استفاده از ابزارهای دیجیتالی برای گسترش ارتباطات، تبادل اطلاعات و هم چنین تسهیل و تسریع فرآیندهای شغلی و کارهای روزمره. این شیوه، سبک زندگی چند میلیارد نفر از ساکنان کره زمین هست که هر روز، با جنبش سلفی گیری (Selfie movement)، پست زدن،کامنت نویسی، لایک کردن، ای میل زدن و چت کردن و به قولی گوگل بازی، بخشی از وقت روزانه خود را در صرف دنیای مجازی می کنند. دنیای امروز، با روندهای دیجیتالی مانوس شده است و پرتال های زیادی برای بحث و بررسی در این عرصه در دسترس هست.
از گوشی همراه خود، به عنوان ابزاری برای شاد بودن در طول روز استفاده کنیم
اما، ناگفته پیداست که سبک زندگی افراد با یکدیگر فرق دارد. حتی در یک خانواده، سبک زندگی فرزندان با والدین خود نیز در جهاتی، متفاوت است. اعضای خانواده، بر اساس دانش، اگاهی، سلیقه و نوع برداشت خود از زندگی، سبک زندگی خاصی را دنبال می کنند که با افزایش سن و آگاهی، این سبک، با تغییراتی همراه می شود که تا حد زیادی، بر روی شخصیت خصوصی و اجتماعی فرد نیز تاثیر گذار می شود. مثلا، خانواده ای که پدر و مادر پزشک هستند، قطعا سبک غذا خوردن و شیوه تحصیل فرزندان با خانواده ای که پدر و مادر در کارخانه مشغول به کار هستند، متفاوت است. خلاصه، سبک زندگی، متاثر از متغیرات فراوانی هست که ملیت، اصالت، سواد، فرهنگ، آداب، ابزارهای فیزیکی و نوع انتظار از زندگی، در به وجود آمدن و هدایت کوتاه مدت و بلند مدت آن تاثیر گذار هست.
آلوین تافلر، آینده پژوه شهیر آمریکایی در کتاب موج سوم(Third Wave) معتقد هست که تاریخ بشریت تا کنون، سه انقلاب را تجربه کرده است. از این انقلاب ها به عنوان موج یاد می کند. موج اول، انقلاب کشاورزی بود تا اوایل قرن هفدهم میلادی ادامه داشت. از این زمان به بعد، بشر به صنعت و گذار از دوران کشاورزی به صنعتی شدن روی آورد و موجی به نام انقلاب صنعتی شکل گرفت. انقلاب صنعتی، همه سبک زندگی بشر را دستخوش تغییر کرد و تاثیر شگرفی در نوع زندگی و طریق ادامه حیات بشر روی کره خاکی به وجود آورد. از اختراع ماشین بخار و ماشین چاپ و هواپیما گرفته تا تلفن و تلگراف و اینترنت، همه و همه، انسان قرن ۱۷ به بعد را با تفاوت های چشمگیری با انسان ۱۷ قرن قبل، همراه نمود. انسان چند قرن پیش، هیچ گاه تصور نمی کرد که بتوان فاصله چند هزار کیلومتری را با یک پرنده آهنی (طیاره) ظرف چند ساعت طی کرد. بدون آن که حتی نیاز باشد کاری انجام دهد.