پرسشنامه بلوغ سازمانی (حسینی و همکاران 1388)

این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: ارزیابی میزان بلوغ سازمانی

تعداد سوال: 13

تعداد بعد: 1

شیوه نمره گذاری: دارد

تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

منبع: دارد

نوع فایل: word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 1900 تومان

خرید فایل

پرسشنامه بلوغ سازمانی (حسینی و همکاران 1388)

تعریف مفهومی:

در تعریف بلوغ سازمانی میتوان گفت؛ مؤلفه ای است که از طریق استانداردسازی در به کارگیری دانش، مهارت، تکنیک و روشهای صحیح مدیریتی سازمانها را قادر می سازد تا به ثبات و موفقیت و پیشی گرفتن از رقبا دست یابند (بن باست و همکاران، ۱۹۹۹).

بالندگی سازمان نیازمند وجود زیرساخت های مربوطه است، از آنجایی که هر گونه بالندگی و سرآمدی از کارکنان توسعه یافته شروع می شود بنابراین بایستی کارکنان به بلوغ برسند، تحول ذهنی روی فرآیندها، ساختارها و فرهنگ سازمانی اثر گذاشته و کل سازمان به بلوغ رقابتی دست می یابد.

بلوغ فردی خمیرمایه ی سرآمدی سازمانی محسوب می گردد. بلوغ فردی در سازمان زیربنای بالندگی های دیگر است. بلوغ کارکنان از مفروضات ذهنی شروع می شود و با تغییر باورها و نگرشها تکامل می یابد.

از طریق بلوغ فردی می توان در ماهیت سازمان تحول ایجاد نمود. برای اینکه بلوغ کارکنان تبدیل به عمل و محصول شود نیازمند فرآیندها و ساختارهای بالغ می باشد. گاهی اوقات ساختارهای نامناسب مانع جاری شدن آثار تحولات ذهنی می گردد بنابراین لازم است در ساختارها و فرآیندهای سازمان نیز به صورت متوازن تحول و بلوغ ایجاد شود.

با بلوغ فرآیندی می توان ساختارها، روش ها و فرآیندها را چابک، به روز و ساده نمود و قابلیت سازگاری سازمان را افزایش داد، پس از بلوغ فرآیندی می توان شاخص های بلوغ سازمانی را ایجاد نمود.

تعیین سطح بلوغ سازمانی موجب می گردد سازمان ها نقاط قوت و ضعف خویش را تشخیص داده و با توجه به آن ها استراتژی های مناسب با سطح بلوغ سازمان تدوین نمایند. مدیران ارشد سازمانها وقت، زمان و هزینه ی خود را صرف تدوین برنامه ی استراتژیک می کنند در حالی که اکثر آنها از عدم اجرای مطلوب استراتژی ها سخن می گویند و این موضوع به علت عدم شناخت سطح بلوغ سازمانی و آشنا نبودن مدیران به نقاط قوت و ضعف بلوغ سازمانی در حین تدوین برنامه های استراتژیک سازمان می باشد. آنچه در این حین مهم است دارا بودن ابزاری برای اندازه گیری سطح بلوغ سازمان است (سلطانی و بهرامی نژاد، ۱۳۸۹).

تعریف عملیاتی :

در این پژوهش منظور از  نمره استاندارد بلوغ سازمانی نمره­ای است که فرد به سوالات ۱۳ ماده ای  پرسشنامه  می­دهد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.