پرسشنامه بررسی موانع اجرای برنامه استراتژیک در سازمان (عامریون و همکاران، 1395)

هدف: بررسی موانع و مشکالت پیاده سازی مدیریت استراتژیک (عوامل انسانی، عوامل فرآیندی، عوامل ساختاری، عوامل نهادی)

تعداد سوال: 32
تعداد بعد: 4
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 4900 تومان

خرید فایل

پرسشنامه بررسی موانع اجرای برنامه استراتژیک در سازمان (عامریون و همکاران، 1395)
برنامهریزی نقس مهمی در موفقیت مدیریت یک سازمان دارد. برنامههای مناسب برای سازمانها شامل سه دسته برنامههای استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی هستند. برنامه‌ریزی استراتژیک یک نوع برنامه‌ریزی در سطح عالی سازمان است (2) که مبنای تجزیه و تحلیل سناریوهای از پیش تعیین شده داخلی و خارجی بوده و معطوف به شکلگیری تصویری از آینده سازمان می‌باشد تا آن را با محیط تطبیق دهد و زمینه را برای دسترسی به اهداف آن ایجاد نماید (3). برنامه استراتژیک مدیران سازمان را برای اجرای برنامهها و طرح‌هایی که به چالشهای محیطی پاسخ می‌دهند، متقاعد می‌کند (4). در این ارتباط، مدیران باید رویکردهای نوآورانهای را برای تفکر و عملکرد در سازمانهای خود اتخاذ نمایند (5) و آگاه باشند که برنامه استراتژیک با وجود هزینه و زمانبر بودن سبب بهبود عملکرد بیمارستان و افزایش کیفیت مراقبتهای بهداشتی میگردد و یک سرمایهگذاری ارزشمند می‌باشد (6). در این میان مدیران باید مراقب تطبیق برنامهها و جلوگیری از خطرات ناشی از آن باشند (7) که البته مشارکت مسئولان و مدیران عامل مهمی در این خصوص محسوب میشود (8). طبق الگوی Bryson، برنامهریزی استراتژیک شامل هشت مرحله میباشد که دو مرحله آخر آن عبارت است از: تنظیم استراتژی‌ها برای مدیریت مسائل استراتژیک و برقراری دیدگاه سازمانی کارساز برای آینده. این هشت مرحله باید به اجرا، نتیجه‌گیری و ارزیابی منتهی شود و نتیجه‌گیری و ارزشیابی در هر مرحله از فرایند انجام پذیرد (9،10). یکی از بزرگترین چالشها برای مدیران و تصمیمگیرندگان در سازمانها، پیادهسازی تصمیمات استراتژیک مدیریتی است. پیادهسازی استراتژی یعنی آنچه که برای توسعه تواناییهای سازمانی و رسیدن به اهداف مورد نظر براساس برنامهریزی مورد نیاز است، مد نظر قرار گیرد (11).
پیادهسازی استراتژی معمولاً پیچیدهترین و زمانبرترین مرحله طی فرایند مدیریت استراتژیک است که اجرای آن تنها توسط مدیران قابل دستیابی نمی‌باشد؛ بلکه این کار نیاز به همکاری تمامی کارکنان دارد (12).
گاهی مدیران در زمینه اجرای تصمیمات استراتژیک با مشکلات و موانعی مواجه می‌شوند (13). توجه به موانع برنامهریزی استراتژیک حین اجرا و در نتیجه نظارت بر آن به منظور پیگیری نتایج، شناسایی چالشها و آگاهی از پیامدهای ناخواسته یا نابرابری‌ها سبب ایجاد یک سیستم کارآمد می‌گردد که در نتیجه آن شکاف بین طراحی و عمل کاهش یافته و موانع رسیدن به نتایج، شناسایی و حذف می‌گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.