این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.
هدف: بررسی نگرش مثبت یا منفی افراد به ازدواج
تعداد سوال: 8
شیوه نمره گذاری: دارد
تفسیر نتایج: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 1900 تومان
ازدواج[1] از مهمترین رسوم معمول در تمام جوامع است که بهدلیل نقش مهم آن در فراهمکردن ساختار و زیربنای تشکیل خانواده و گسترش نسل، مهمترین و بنیادیترین نوع ارتباط معرفی شده است (Higgins et al.,2002). ازدواج نهتنها در سلامت جسمی و روانی فرد مؤثر است؛ نقش مهمی در ورود انسان به دورۀ بزرگسالی بر عهده دارد. همچنین ازدواج، پدیدهای مطلق و فارغ از بستر زمان و مکان نیست؛ بلکه در هر زمان و در هر جامعه، چهرۀ خاصی دارد و با جامعه نیز دگرگون میشود (شعاع کاظمی و هرندی، ۱۳۸۸: ۱۱۲).
مسألۀ ازدواج و زناشویی ازجمله مسائل مهم بشری در طول تاریخ بوده است، به همین دلیل به این مسأله علاوه بر ادیان و مذاهب، رشتههای علوم انسانی مانند جامعهشناسی، حقوق، اقتصاد، روانشناسی و … نیز توجه کردهاند. با توجه به اهمیت نهاد خانواده، هر گونه تغییر و تحول در جامعه، نهاد خانواده را نیز تغییر خواهد داد. افزایش سن ازدواج دختران و رواج پدیدۀ تجرد در آنان ازجمله تحولاتی است که بهدنبال تغییرات کلان در سطح جامعه ایجاد شده است.
توسعه و نوسازی در دنیای جدید با تغییر سریع و در خور توجه شرایط اقتصادی و اجتماعی، تغییر در زمان ازدواج و تأخیر آن را به زمانهای دورتر موجب شده است. پیچیدهترشدن تقسیم کار اجتماعی، گسترش تحصیلات همگانی و مشارکت بیشتر زنان در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی خارج از خانه ازجمله عواملی هستند که در تأخیر ازدواج نقش دارند (محمودیان، 1383: 48). پدیدۀ افزایش سن ازدواج و بروز تجرد، باعث اختلال در کارکرد طبیعی نهاد خانواده میشود و به دنبال این امر بهطور طبیعی نابسامانیهایی مانند شیوع انواع فسادهای اجتماعی، بحران میل جنسی، فرار دختران و…در سطح جامعه به وجود میآید.
یکی از چالشهای بنیادی پیش روی جوامع در حال گذار از دوران سنتی به مدرن، چالش سنتهای کنونی با ارزشهای مدرن است. بنیانها و ارزشهای مدرن، که در دیدگاههای اندیشمندان غربی ریشه دارد و امروزه سازههای بنیادی ارزشها و هنجارهای فرهنگ و تمدن نو شمرده میشود، با بیشتر ارزشهای سنتی کنونی در جوامع در حال گذار سازگاری ندارد؛ از اینرو، به نظر میرسد هیچ یک از این بنیانهای ارزشی را کاملاً نمیتوان رد کرد، بلکه باید تلاش کرد پیوند و آمیزشی بین ارزشهای سنتی و مدرن ایجاد کرد.
جامعۀ ایران در سالهای اخیر، همگام با دگرگونیهای ساختی و فنی و ارتباط با جامعۀ جهانی، تغییرات گوناگونی یافته است. ارزشها و نگرشها دربارۀ نهاد خانواده، ازدواج و شیوههای همسرگزینی ازجمله زمینههایی بودهاند که در معرض این تغییرات و دگرگونیها قرار گرفتهاند.
از سویی با توجه به حضور پررنگ زنان در عرصههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، توجه به ارزشها و نگرشهای زنان و دختران در مسائل گوناگون اجتماعی، بسیار مهم شمرده میشود. علاوه بر این، دگرگونیهای ساختاری در آموزش و کار زنان، افزایش توانمندیهای آنان در زمینههای اجتماعی و رشد تفکرات فمینیستی، آنها را به بازنگری در نقشها و هویتهای سنتی خود و دگرگونکردن آن واداشته است. آنان خواستار حقوق برابر در همۀ زمینههای زندگی و جهان اجتماعی و آزادی بیشتر در گزینش همسر و شیوههای همسرگزینی هستند.
از سوی دیگر، جوانان با هنجارهای مذهبی، اجتماعی و خانوادگی خود روبهرو هستند که برخورد سختگیرانهای با این تفکرات و آزادیخواهی آنان نشان میدهند. همانگونه که اینگلهارت (1383) اشاره میکند جامعهپذیری، نقش بسیار مهمی در ساخت ارزشها و نگرشهای افراد و همچنین سوگیریهای اجتماعی آنها دربارۀ بسیاری از مسائل اجتماعی ازجمله جنسیت و تفاوتهای جنسیتی دارد؛ بنابراین به نظر میرسد ناسازگاری این دو دسته از ارزشها، آنها را در دوگانگی میان ارزشهای سنتی و مدرن بر سر مسألۀ ازدواج سرگردان کرده است. این سرگردانی بهویژه برای دختران، چالش بزرگی است که آنها را به بسیاری از ناهنجاریهای رفتاری و اجتماعی ممکن است بکشاند؛