پرسشنامه سبك های پردازش اطلاعات شهودی- خردگرایانه اپستین و پاسینی (REI)

این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: ارزیابی سبک های پردازش اطلاعات در افراد (شهودي- خردگرايانه)

تعداد سوال: 22

تعداد بعد: 2

شیوه نمره گذاری و تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

منبع: دارد

نوع فایل: word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 3400 تومان

خرید فایل

پرسشنامه سبك هاي پردازش اطلاعات شهودي- خردگرايانه اپستین و پاسینی (REI)

افراد در نحوه پردازش اطلاعات با همدیگر تفاوت دارند. سنجش چنین تفاوت هایی برای فهمیدن و پیش بینی رفتارهای افراد در موقعیت های مختلف مفید می باشد. یکی از مهم ترین ابزارهای سنجش تفاوت های فردی در پردازش اطلاعات پرسش نامه شهودی- خردگرایانه است

روش‌هایی که افراد دنیای پیرامون خود را دریافت می‌کنند، درباره آن قضاوت می‌کنند و مسایل و مشکلات مربوط به آن را حل می‌کنند، متفاوت است. برخی از افراد بیشتر بر غرایز و احساسات درونی متکی هستند؛ در حالیکه دیگران بر جنبه‌های مهم، عناصر اصلی مسایل و پیامدها تکیه می‌کنند. از این رو، سبک‌های پردازش اطلاعات یکی از موضوعات بحث‌انگیز در حوزه روان‌شناسی است. بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که دو نوع سبک پردازش در افراد وجود دارد. چنین الگوهایی اغلب الگوهای پردازش دوگانه نامیده می‌شود. اگرچه الگوهای متعددی در این زمینه وجود دارد، با این حال در سال‌های اخیر اپستین و همکاران نظریه شخصی شناختی ـ تجربه‌گرایی را مطرح کرده‌اند.

بر اساس نظریه شخصی شناختی ـ تجربه‌گرایی دنیا از طریق دو نظام پردازش اطلاعات در افراد مفهوم‌سازی می‌شود: خردگرایی و تجربه‌گرایی. اگرچه انسان‌ها ممکن است از هر دو سبک بهره‌مند شوند، اما آنها مستقل ار هم هستند. سبک خردگرایی سطوح بالایی از منابع شناختی را می‌طلبد و بیشتر کلامی، تحلیلی، آگاهانه و به نسبت کند است، که از طریق قوانین منطقی استنتاج عمل می‌کند. این نظم رفتارها را از طریق ارزیابی آگاهانه رویدادها میانجی‌گری می‌کند. در مقابل، سبک تجربه‌گرایی فطری و انطباقی است و به ما این امکان را می‌دهد تا از تجربه یاد بگیریم. این نظام رفتارها را از طریق رمزگردانی پیامدهای قبلی، به ویژه آن تجاربی که بار هیجانی دارند، ازطریق اجتناب هیجانات منفی و تسهیل هیجانات مثبت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

معرفی پرسشنامه سبک‌های پردازش اطلاعات (REI)

پرسشنامه سبک‌های پردازش اطلاعات (REI) را اپستین و پاسینی در سال ۱۹۹۹ طراحی نمودند. نسخه اصلی این پرسشنامه ۴۰ سوال دارد اما درهنجاریابی این آزمون در ایران، سوالات آن به ۲۲ سوال تقلیل یافت. این هنجاریابی توسط رضایی در سال ۱۳۹۰ بر روی جامعه دانشجویان انجام شد. پرسشنامه مذکور ۲ خرده مقیاس خردگرایی و تجربه‌گرایی را شامل می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.