این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.
هدف: ارزیابی میزان تعلق خاطر جوانان به روستا
تعداد سوال: 12
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: دارد
نوع فایل: word 2007
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 3500 تومان
حس مکان یا تعلق مکانی چیست؟
حس مکان به نقل از پروفسور جان لنگ چیزی نیست که تنها منتقدان ان را مطلوب بدانند افراد عادی نیز وقتی جایی که با ان سابقه ی اشنایی دارند دستخوش تغییر شود اغلب به خاطر از دست دادن هویت احساس نارحتی می کنند.این تنها در نتیجه (شوک نو بودن )نیست .یک حس ریشه دار است که می گوید انچه ساخته شده بیجا است .حس (مال ما بودن) را برای مردم ندارد.هر مکانی دارای یک حس مکان است .این واژه حس مکان دو جنبه دارد یکی جامعه شناسی و دیگری روانشناسی.
اولی به حس مکان شخص یا حس جامعه ای شخص در یک واحد اجتماعی بزرگتر مربوط می شود و دومی به حس تعلق به یک منطقه و یک فرهنگ منطقه ای ارتباط پیدا می کند. در طراحی شهری اولی به تصورات ذهنی از شکل شهر معانی ای که القا می کند یعنی ارزش های وابسته به انها مربوط می شود و دومی به سلامت اکولوژی و فرهنگی شکل شهر با شرایط اقلیمی و فرهنگی محل ارتباط دارد.
حس مکان مجموعهای از حکایتها و روایتهای فردی و جمعی است که توام با مکان رخ میدهد. (فلاحت، ۱۳۸۵) در پدیدارشناختی مکان، تجربه اصلیترین رکن در ادراک است. یکی از نقشهای مهم معماری تحقق عینی حس مکان است، به گونهای که از طریق چنین حسی، فضای انتزاعی به مکانی ملموس تبدیل شود و شخصیت خود را به دست آورد. (فلاحت، ۱۳۸۵) به نظر توان Yi-Fu Tuan ، اصالت (ریشهداری) به معنای احساس بودن در موطن به شکلی ناآگاهانه است. در چنین شرایطی، بین شخص و مکان فاصلهای نیست و شخص جزیی از مکان است؛ در حالی که حس مکان بیانگر نوعی فاصله بین شخص و مکان است و به شخص امکان میدهد تا مکان را درک و ارزیابی کند.