منظور از مبانی نظری پایان نامه و پروپوزال، تئوریها، نظریه ها و مدلهای علمی است که پژوهشگر به عنوان سنگ بنای پژوهش خود انتخاب می نماید تا بدین طریق بتواند نتایج پژوهش خود را در راستای آزمون نظریه یا مدل مورد نظر تبیین نماید.
نوشتن فصل دوم پایان نامه (مبانی نظری و پیشینه پژوهش) کاری بسیار طاقت فرسا و زمان بر است. اما می توان با استفاده از مطالعات انجام شده قبلی و گزینش مباحث از میان آنها، به صورت قانونی در زمان و هزینه صرفه جویی نمود.
پس از پرداخت موفق می توانید فایل ورد مبانی نظری موردنظر خود را سریعا دانلود نموده و اقدام به نگارش فصل دوم پایان نامه خود فرمایید.
مبانی نظری و پیشینه پژوهش عوامل موثر بر بهبود کیفیت بهره وری نیروی انسانی
تعداد صفحه: 75
نوع فایل: ورد (قابل ویرایش)
منابع: دارد
تعداد منابع: 25
همین الان دانلود فرمایید
قیمت: فقط 27000 تومان

گزیده ای از متن:
تاريخچه كيفيت:
مفهوم كيفيت گذشتهاي ديرينه دارد. در طي قرن هاي متمادي مقوله كيفيت به طور مستمر مطرح بوده است. گيتلو[1] و همكاران او به استناد مدارك تاريخي اين نظر را عنوان ميكنند كه قدمت كيفيت و مباحث مرتبط با آن حداقل به 2000 سال قبل از ميلاد مسيح بر ميگردد. شاهد اين مطلب ماده 229 قانون حكومتي حمورابي است كه در مورد معماران و سازندگان اماكن مسكوني به تصويب رسيده است. در اين قانون براي خانه هايي كه ساخته ميشد معيارهايي از نظر دوام و استقامت تعيين شده بود و بر اساس آن عدم تأمين اين ضوابط مجازات هاي شديد براي سازندگان خانه ها در پي داشت ( کاکوئی، انصاری، 1382: 3).
پيدايش كنترل كيفيت[2] تقريباً هم زمان با پيدايش صنعت است. در دوران قرون وسطي كيفيت مورد نياز صنعت، مستلزم كنترل بسيار وسيع به همراه آموزشهاي دراز مدت بود. اين آموزش ها باعث ميشد كه كارگر در مورد كيفيت محصول احساس افتخار كند (حاجی شریف، 110:1379).
در دوران انقلاب صنعتي كارها تخصصي شدند؛ در نتيجه كارگر يك محصول را به طور كامل نمي ساخت، بلكه تنها مسئول ساخت قسمتي از آن بود. اين تغيير باعث پايين آمدن كيفيت محصول شد. به دليل آن كه در آن دوران كالاها پيچيده نبودند، كيفيت چندان با اهميت به نظر نمي رسيد. در حقيقت به علت افزايش بهره وري قيمت محصولات كاهش يافت كه نتيجه آن پايين آمدن انتظارات مشتريان بود. هر قدر كه محصولات پيچيده تر و شغل ها تخصصي تر مي شدند بازرسي محصولات بعد از ساخت آن ها ضروري تر به نظر ميرسيد (جعفری و دیگران، 70:1383).
در سال 1924 شوهارت از شركت آزمايشگاه هاي تلفن بل در آمريكا، يك نمودار آماري براي كيفيت متغيرهاي محصولات ارائه داد. از اين كردار به عنوان نقطه ي شروعي براي كنترل كيفيت آماري[3] نام برده ميشود. سپس در همان دهه، داج و رميگ هر دو از همان شركت، فن نمونه برداري براي پذيرش را به جاي بازرسي صد در صد ارائه دادند. ارزش كنترل كيفيت آماري در سال 1942 آشكار شد؛ ولي متاسفانه مديران آمريكايي در شناخت آن راه خطا رفتند (حاجی شریف، 1379: 28). بیشتر بخوانید