سیاهه روان درمانی مثبت نگر (PPTI/PERMA) رشید و سلیگمن (2013)

این پرسشنامه از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر،و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. پس از پرداخت موفق می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: اندازه گیری میزان زندگی کامل یا بهزیستی افراد از ابعاد مختلف (هیجان های مثبت، تعهد (مشغولیت)، معنی، روابط، موفقیت)

تعداد سوال: 25

تعداد بعد: 5

شیوه نمره گذاری: دارد

تفسیر نتایج: دارد

روایی و پایایی: دارد

منبع: دارد

نوع فایل: Word 2007

همین الان دانلود کنید

قیمت: فقط 3900 تومان

خرید فایل

سیاهه روان درمانی مثبت نگر (PPTI/PERMA) رشید و سلیگمن (2013)

 بعد از جنگ جهانی دوّم به دلیل افزایش آسیب های روانی ناشی از جنگ، روانشناسی وظیفه خود را سنجش، توصیف و درمان اختلالات روانی در نظر گرفت. در این حوزه پیشرفت های قابل ملاحظه ای صورت گرفت به طوری که امروزه درمان های معتبر تجربی برای حداقل 12 اختلال روانی وجود دارد و حداقل دو اختلال هراس و فوبی خون و تزریق به طور کامل قابل درمان هستند (بارت و الندیک ، 2004؛ ناتان و گورمن ، 2002؛ بارلو و هافمن، 1997). در مقابل، پژوهش های تجربی اندکی به نقش هیجان ها و توانمندی های مثبت – که قبل از جنگ جهانی دوّم یکی از اهداف مهم روان شناسی بود- در پیشگیری و درمان اختلالات روانی پرداختند.

برای غلبه بر نقاط ضعف درمان های قبلی، سلیگمن رویكرد روان شناسی مثبت گرا را در روان شناسی بالینی مطرح كرد. روان شناسی مثبت گرا ممکن است در نگاه اوّل نسبت به جریان اصلی روان شناسی بالینی، ثانویه تلقی شود. روان‌شناسی مثبت گرا حتّی پریشان ترین افراد را چیزی بیش از مجموعه ای از عادت های مخرّب، سایق ها، تعارض های دوران كودكی و ناكنش وری های مغزی می بیند. روان شناسی مثبت گرا در این افراد به بررسی عوامل مهمتری مثل توانایی های دست نخورده، آرزوها، تجربه های مثبت زندگی و توانمندی های شخصیّت و این كه چه طور این عوامل می تواند همچون یك مانع بر سر راه ابتلا به اختلال و درمان آن عمل كند، می پردازد. سلیگمن (2002) شادكامی را موضوع اصلی روان شناسی مثبت دانست و آن را به سه مؤلفه هیجان مثبت، مجذوب شدن و معنی كه از نظر علمی بهتر قابل تعریف هستند، ‌تقسیم كرد.

شيوه نمره گذاري

اين پرسشنامه 25 سوال داشته و هدف آن اندازه گیری میزان زندگی کامل یا بهزیستی افراد از ابعاد مختلف (هیجان های مثبت، تعهد (مشغولیت)، معنی، روابط، موفقیت) مي باشد. طيف نمره گذاري آن بر اساس طيف ليكرت 5 گزينه اي مي باشد كه در جدول زير گزينه ها و نيز امتياز مربوط به هر گزينه ارائه گرديده است:…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.