این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، روایی و پایایی و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.
هدف: ارزیابی استرس در زمینه های مختلف (ارزیابی تمام ابعاد استرس مانند شغلی، زندگی شخصی، عادات فکری، بهداشت زندگی، خانوادگی و …)
تعداد سوال: 88
روش نمره گذاری و تفسیر کامل نتایج مربوط به هر بعد: دارد
روایی و پایایی: دارد
منبع: گنجی، حمزه، ارزشیابی شخصیت، ویرایش دوم، نشر ساوالان، 1391.
همین الان دانلود کنید
قیمت: فقط 1900 تومان
چگونه استرس ناشی از کار و زندگی را مدیریت میکنید؟ تنش، استرس و اضطراب جزء جدایی ناپذیر زندگی هستند. همهی ما موقعیتها و شرایطهای استرسزایی را تجربه کردهایم و میدانیم در صورت عدم کنترل این استرس تا چه اندازه شرایط بحرانیتر میشود. مدیریت استرس ،یادگیری روشهای کاهش استرس و شناخت عوامل استرسزا و مقابله با آنها جزو مهارتهایی هستند که لازم است هر فرد آنها را بیاموزد چراکه سبک زندگی امروزی بیش از هر چیزی استرس را چاشنی زندگی افراد کرده است. شاید در گذشته نه چندان دور، تنها مواردی مثل بیماری و جنگ عامل مرگ و میر محسوب میشدند اما امروزه از استرس به عنوان یکی از بزرگترین عوامل مرگ بشر یاد میکنند.
اگر میخواهید زندگی مطلوبتری داشته باشید، آموختن مهارت کنترل استرس جزو ملزومات زندگی شما است. قبل از هر چیزی باید این واقعیت را قبول کنید که استرس بخشی از زندگی است و نمیتوان کاملا آن را حذف کرد؛ اما میتوان با روشهایی آن را مدیریت کرد و منجر به کاهش این بلای خانمانسوز شد. تا انتهای این مطلب همراه باشید تا با روشهایی موثر و کارآمد یاد بگیریم چگونه میتوان استرسهای زندگی خود را مدیریت کرد.
قبل از اینکه استرس شما را از پا در بیاورد، افسارش را دست بگیرد!
کمی پیشتر گفتیم نمیتوان استرس را کاملا از زندگی خود از میدان به در کرد و با توجه به تنشها و اضطرابهای زندگی روزمره، داشتن مقداری استرس در موقعیتهای استرسزا اجتناب ناپذیر است. اما قبل از اینکه این استرس کاملا سایهی خودش را بر سر زندگیتان پهن کند و بر شما غالب شود، باید یاد بگیرید آن را کنترل کنید. استرس یک عامل محیطی است که در شرایط حاد میتواند بسیار آسیبرسان باشد و نتیجهی آن به صورت اثرات مختلف خود را نشان میدهند. حتما شنیدهاید که منشأ شمار زیادی از بیماریها همین استرس است.
اما واقعیت این است که گاهی مقدار کمی استرس حتی برای زندگی لازم است! تصور کنید آزمون مهم و سرنوشتسازی در پیش دارید. داشتن استرسی اندک میتواند عامل محرکی باشد برای اینکه بیشتر آمادهی آزمون شوید و تلاشتان را بیشتر کنید؛ اما اگر مهارت مدیریت استرس نداشته باشید و نتوانید آن را کنترل کنید و این استرس رفته رفته بیشتر شود، نتیجه چیزی جز شکست نخواهد بود و همهی تلاشهایتان به هدر میرود. بنابراین در گام اول بهتر است قلق آن را دست بگیرید و بعد مهارتهای کنترل استرس خود را تقویت کنید. شک نکنید در اینصورت استرس خود را کم کرده و میتوانید این معضل را حل کنید.
گام اول | با استرس دوست باشید
یکی از مهمترین قدمهایی که باید برای مدیریت استرس خود بردارید، همین است. به تعداد آدمهای مختلف بر روی زمین، شکلهای متفاوتی از استرس وجود دارد. به همینخاطر استرس در هر شخصی به یک شکل خودش را نشان میدهد. پس موقعیتهای تنشزا و استرسزا خود را شناسایی کنید؛ به عبارتی باید بدانید شما در چه موقعیتهایی دچار استرس میشوید تا بتوانید عکسالعمل مناسبی را داشته باشید. به عنوان مثال شمار زیادی از دانش آموزان هنگام امتحان و آزمون دادن، استرس میگیرند. این امری کاملا طبیعی است ولی اگر این استرس کنترل نشود میتواند اثرات جبران ناپذیری بر زندگی فرد حتی در سنین بزرگسالی شود.
گام دوم | به مهارت مدیریت استرس نیاز دارید
بعد از اینکه استرس خود را به خوبی شناختید، باید مهارتهای کنترل استرس خود را افزایش دهید. داشتن این مهارت یکی از اساسیترین مهارتهای زندگی فردی به شمار میرود با این حال عجیب است که کمتر کسی پیدا میشود که به آن اهمیت دهد. استرس میتواند در شکلها و موقعیتهای متفاوتی نمود پیدا کند به همینخاطر شما به مهارتهای بیشتری در زمینههای متفاوت نیاز دارید. به عنوان مثال مهارت مدیریت استرس شغلی یکی از آن مهارتهایی است که برای هر فرد شاغلی لازم است. میخواهید مدیر باشید یا کارمند، دانشجو باشید یا دانش آموز، حتی خانم خانهدار و یا یک مادر هیچ تفاوتی نمیکند. هر سمت و عنوانی که داشته باشید باید مهارت مدیریت اضطراب و استرس را در خود تقویت کنید.
3 راهکار موثر برای مدیریت استرس که باید آنها را بیاموزید
اگر به هر دلیلی دچار استرس شدید، خواه استرسهای مالی یا تنشهای ناشی از محیط کار و حتی قبولی در امتحان و دانشگاه سعی کنید در وهلهی اول خونسردی خودتان را حفظ کنید و مهارتهای خود را برای مدیریت این چالش به کار بگیرید. اگر تا به امروز برای یادگیری این مهارتها اقدام نکردهاید به زودی با چالش سرسختتری مواجه میشوید که میتوانند شما را از بین ببرند؛ بنابراین به شما توصیه میکنیم هرچه زودتر آموختن مهارت مدیریت استرس و اضطراب را در برنامهی زندگیتان بگنجانید. در ادامه به چند روش موثر برای بالا بردن این مهارت اشاره میکنیم که امیدواریم با انجام دادن آنها دچار استرس کمتری شوید.
1. از سرعت فکر و خیالهای خود بکاهید
یکی از مهمترین عوامل استرسزا، فکر و خیال کردن به صورت افراطی است. اجازه ندهید مغز شما خیلی جلوتر از زمان حال در حرکت باشد. احتمالا با افرادی مواجه شدهاید که تصمیمی میگیرند و یا کاری را شروع میکنند و مدام به نتیجهی آن فکر میکنند. این عمل به تنهایی میتواند استرس زیادی به همراه داشته باشد. با فکر و خیال زیاد در مورد نتیجهی کارهایتان نه تنها دچار استرس زیادی میشوید بلکه فرصت زندگی در “حال” و “امروز” را هم از دست میدهید. بنابراین مغز و بدنتان را با هم هماهنگ کنید و اجازه ندهید ذهنتان شما را به نقطهای دور دست و مبهم در آینده ببرد در حالیکه خودتان آنجا حضور ندارید.
2. ورزش کنید و مثبتنگر باشید
طبق مطالعات انجام شده ورزشهای هوازی مانند دویدن یا پیادهروی بر کاهش و مدیریت استرس تاثیر فوقالعادهای میگذارد. از طرفی یکی دیگر از مواردی که استرس زیادی را به افراد تحمیل میکند، منفینگری و نداشتن دید مثبت به جهان اطراف است. اگر میخواهید سایهی استرس در زندگی شما کمرنگ شود باید سعی کنید مثبتنگر و شاد باشید.
3. برای انجام کارهایتان برنامهریزی کنید
بیشتر اوقات استرس در افراد ناشی از بیبرنامگی در انجام کارهای روزانه و یا وظایف شغلی است. در این نقطه است که مدیریت استرس شغلی اهمیت بیشتری پیدا میکند. اگر سعی کنید برای انجام هر کاری برنامهریزی درستی داشته باشید، ذهن شما نظم میگیرد بنابراین استرس زیادی را برای انجام کارهای تلنبار شده به شما تحمیل نمیکند.