دانلود رایگان مقیاس اضطراب و افسردگی هاسپیتال (HADS)

این پرسشنامه استاندارد از نوع فایل ورد و به همراه تمامی اطلاعات مربوط به نمره گذاری، تفسیر، و … در قالب جداول زیبا و آماده تکثیر ارائه گردیده است. می توانید به صورت آنلاین اقدام به دانلود فایل مربوطه بپردازید.

هدف: سنجش تغییرات خلقی ، بویژه حالات اضطراب و افسردگی

تعداد سوال: 14

تعداد بعد: 2

شیوه نمره گذاری و تفسیر نتایج:‌دارد

نوع فایل: word 2007

منبع: پاول و انرایت، (1378). کنترل اضطراب و فشارهاي روانی –(ترجمه: مهرداد پژهان). انتشارات غزل- چاپ اول.

همین الان دانلود کنید

قیمت: رایگان

دانلود رایگان

دانلود رایگان مقیاس اضطراب و افسردگی هاسپیتال (HADS)

اختلال اضطراب و افسردگی مختلط (به انگلیسی: Mixed anxiety-depressive disorder) اختلالی شامل نشانه‌های هر دو بیماری افسردگی و اضطراب می‌باشد که ممکن است بسته به هر بیمار هر یک از این نشانه‌ها شدت گوناگونی داشته باشند. این اختلال همچنین می‌تواند به همراه حداقل برخی از ویژگی‌های اتونومیک باشد. فهرست کدهای آی‌سی‌دی-۱۰ سازمان بهداشت جهانی اختلال اضطراب و افسردگی مختلط را به عنوان اختلالی تغریف می‌کند که در آن نشانه‌های هر دو اضطراب و افسردگی وجود دارند اما هیچکدام غالب بر یکدیگر نیستند.

سالی کانولی، LCSW (کارمند مجاز پزشکی بالینی) که یک درمانگر در مرکز مشاوره زوجین در لوئیزویل کنتاکی است می‌گوید: «این یک چرخه است، هنگامی که شما مضطرب می‌شوید، تمایل دارید تا این تفکر فراگیر را در مورد برخی از نگرانی‌ها و یا برخی از مشکلات داشته باشید و در مورد آنها احساس بدی بکنید. سپس احساس می‌کنید که شکست خورده‌اید و به سوی افسردگی (نشانه های افسردگی) حرکت می‌کنید.»

این دو حالت یک رابطه‌ی پیچیده دارند: میزان بروز افسردگی در کنار اختلال اضطرابی نیز بالا است. کانولی یادآور می‌شود که تقریباً نیمی از افرادی که افسردگی(افسردکی و خودکشی) شدید دارند از اضطراب شدید و مزمن نیز رنج می‌برند.

او می‌گوید: «افرادی که افسرده هستند اغلب احساس اضطراب و نگرانی می‌کنند، بنابراین می‌توانند تحریک‌کننده‌ی موارد دیگری نیز باشند.» «اضطراب اغلب قبل از افسردگی حادث می‌شود.»

ممکن است استعدادی بیولوژیکی برای هر دو، یعنی افسردگی و سایر اختلالات اضطرابی وجود داشته باشد.

براساس گفته‌ی موسسه ملی سلامت روان (NIMH)، افرادی که اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال اضطرابی دارند، به احتمال زیاد دچار افسردگی نیز می‌شوند.

کانولی توضیح می‌دهد: «در مورد اضطراب، به طور خاص بیش از افسردگی(علت اصلی افسردگی)، اغلب سابقه‌ی خانوادگی نقش دارد و بنابراین ما فکر می‌کنیم که ممکن است برخی از موارد ژنتیکی نیز در این زمینه دخیل باشند.» «برخی از افراد فقط نگران هستند و مبتلا افسردگی نیز می‌باشند.»

علائم اضطراب و افسردگی

اینها نشانه‌هایی است که فرد یا بیمار مبتلا به اضطراب و افسردگی از آنها رنج می‌برد:

  • ترس و نگرانی مداوم و غیرمنطقی
  • علائم جسمی مانند ضربان قلب سریع، خستگی، سردرد، گرگرفتگی، عرق کردن، درد شکمی و مشکل تنفس
  • بی‌خوابی
  • تغییرات در خوردن، چه کم و چه زیاد
  • دشواری در خصوص حافظه، تصمیم‌گیری و تمرکز
  • احساسات متداوم و دائمی غم و اندوه یا حس بی‌ارزش بودن
  • از دست دادن علاقه به سرگرمی‌ها و فعالیت‌ها
  • احساس خستگی و کج‌خلقی
  • ناتوانی در کسب آرامش
  • حملات پانیک

راه مقابله با اضطراب و افسردگی

اضطراب و افسردگی هردو باید با هم درمان شوند. استراتژی‌های موثر درمانی عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری (CBT)، که اغلب برای درمان اختلال اضطراب به همراه افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. CBT با به تصویر کشیدن دلایل واقعی چنین مشکلاتی، به افراد یاد می‌دهد که چگونه ترس‌ها، اضطراب‌ها و علائم افسردگی خود را مدیریت کنند.

داروهای ضد افسردگی که ممکن است برای کمک به درمان هر دو بیماری تجویز شوند. این داروها اغلب همراه با CBT مورد استفاده قرار می‌گیرند. طبق شواهد NIMH، مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) جدیدتر هستند و معمولاً استفاده از این داروهای ضد افسردگی، اثرات جانبی کمتری نسبت به داروهای ضد افسردگی قدیمی به دنبال دارد.

ورزش نیز می‌تواند به افسردگی و اختلالات مربوط به اضطراب کمک کند. ورزش، مواد شیمیایی موجود در بدن را آزاد می‌کند که این کار به شما احساس خوبی می‌دهد و می‌تواند به شما در آرامش یافتن کمک کند. انجمن افسردگی و اضطراب آمریکا می‌گوید تنها چند دقیقه پیاده‌روی می‌تواند از شدت علائم به مدت چند ساعت بکاهد.

تکنیک‌های آرامش‌بخش که شامل مدیتیشن و مراقبه می‌باشند. طبق یک بررسی تحقیقاتی که در شماره‌ی ماه مارس نشریه‌ی JAMA Internal Medicine در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، هر دو مورد می‌توانند نشانه‌های اضطراب و افسردگی را کاهش داده و کیفیت زندگی شما را بهبود ببخشند.

سازمان‌هایی که خدمات بهداشت روانی ارائه می‌دهند، که ممکن است یک بیمارستان یا گروه حمایتی در محیط زندگی شما باشند.

علائم هشدار دهنده‌ای که شما نباید نادیده بگیرید

علاقه‌مندان مبارزه با اضطراب و افسردگی باید در مورد این علائم هشدار دهنده‌ در خصوص بحران سلامت روان آگاه باشند:

  • ضعف در مراقبت روزانه از خود، از قبیل امتناع از عادت‌های بهداشت شخصی، بیرون آمدن از تختخواب و یا خوردن
  • تغییرات ناگهانی و شدید در حالات و خلق و خوی
  • گرایش به سوی خشونت، تهدید و یا تهاجم
  • سوء مصرف مواد مخدر
  • گیج به نظر رسیدن و یا داشتن توهمات
  • صحبت در مورد خودکشی یا عدم داشتن دلیلی برای زندگی کردن

کانولی می‌گوید درمان برای اختلالات اضطراب و افسردگی باید توسط یک روانپزشک صورت پذیرد. او بیان می‌دارد: «برای افراد مبتلا به هر دو بیماری (اضطراب و افسردگی)، انجام یک ارزیابی مناسب برای جلوگیری از اختلال دوقطبی(درمان اختلال دوقطبی) بسیار مهم است.» بیماری اختلال دوقطبی، وضعیتی است که احساسات می‌توانند از سطوح بسیار پایین و بسیار بالایی از حالت شیدایی و افسردگی نوسان داشته باشند که نسبت به اختلال اضطرابی به همراه افسردگی بسیار متفاوت است.

قطعاً هیچکس نباید از اختلال اضطراب یا افسردگی رنج ببرد. افراد مبتلا به اختلال اضطرابی باید با کمک روانپزشک، درمانگر و یا سایر متخصصان مراقبت‌های سلامتی در مورد علائم خود صحبت کنند و پیش از آنکه افسردگی فرصتی برای بروز بیابد، وارد عمل شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.